Visoka zmaga Cityja proti Bayernu, na dobri poti tudi Inter

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši so začeli četrtfinalne boje v ligi prvakov.
Oglej si celoten članek

Na tekmi med Manchester Cityjem in Bayernom so domači zmagali s 3:0, na gostovanju pri Benfici pa je Inter slovenskega vratarja Samirja Handanovića slavil z 2:0.

Bayern je v Manchestru igral brez kamerunskega napadalca Erica Maxima Choupo-Motinga ter tudi Manuela Neuerja in Lucasa Hernandeza, medtem ko je City pogrešal Phila Fodna po težavah s slepičem.

City je v prvem polčasu prvi zapretil, zvezdnik Erling Haaland je imel prve nevarne priložnosti, pridružil se mu je še Kevin de Bruyne, a je bil vratar gostov Yann Sommer zbran. Ni pa mogel ubraniti strela Rodrija, ki se je v 27. minuti odločil za silovit udarec s kakšnih 20 metrov in žogo poslal tik pod prečko. Se je pa vratar Bavarcev zelo izkazal v 35. minuti, ko je bil po trku z Jackom Grealishem že na tleh, a je nato še odbil žogo po strelu Ilkaya Gündogana.

V nadaljevanju so pritisnili tudi Bavarci, pri katerih je v prvem polčasu Leroy Sane zapretil s strelom tik ob vratnici. Isti igralec je imel novo priložnost v 49. minuti, pet minut zatem pa je Sommer spet dobro posredoval po nevarnem poskusu Rubena Diasa.

A je nato vratar nemške ekipe spet klonil v 70. minuti. Dayot Upamecano je izgubil žogo, Bernardo Silva pa je z natančnim strelom od daleč poskrbel za 2:0. In še preden so si Bavarci opomogli, je udaril še Haaland, ki je po podaji Johna Stonesa žogo iz bližine potisnil v mrežo.

Do konca tekme so imeli domači premoč, a že tako visoke prednosti niso še povečali, Bayern pa je deloval nemočno in doživel sploh prvi poraz v tej sezoni lige prvakov.

Foto: Profimedia manchester city

V Lizboni je za Inter slovenski vratar Samir Handanović dvoboj spremljal s klopi, branil je Andre Onana. Prav Onana se je v 15. minuti izkazal ob strelu Silve z dobro obrambo, v nadaljevanju pa so imeli rahlo terensko premoč gostje, najlepšo priložnost pa Francesco Acerbi, ki je z 20 metrov meril čez prečko.

So pa Italijani nato povedli v 51. minuti; natančno podajo Alessandra Bastonija je izkoristil Nicolo Barella in zadel z glavo s kakšnih osmih metrov. Domači pa so bili zelo blizu izenačenju deset minut zatem, toda Chiquinho iz neposredne bližine ni spravil žoge v mrežo.

Tekma je bila dokončno odločena v 82. minuti, po ogledu Vara so sodniki gostom dosodili najstrožjo kazen zaradi prekrška Joaa Maria ob strelu Denzela Dumfriesa, z bele točke pa je bil zanesljiv izvajalec Romelu Lukaku, ki je sicer v igro vstopil v drugem polčasu.

Foto: Epa Inter

V sredo bosta še preostali dve prvi četrtfinalni tekmi. Milan bo gostil Napoli, Real Madrid pa Chelsea.

Povratne tekme četrtfinala bodo 18. in 19. aprila. Boljši iz obračuna Milan - Napoli se bo v polfinalu meril z boljšim iz dvoboja Benfica - Inter, zmagovalec dvoboja Real Madrid - Chelsea pa z boljšim iz četrtfinala med Manchester Cityjem in Bayernom.

Prvi polfinalni tekmi bosta 9. in 10. maja, povratni pa teden dni pozneje. Finale bo 10. junija v Istanbulu.

* Izidi:
- četrtfinale, 1. tekme:
- torek, 11. april:
Benfica - Inter Milano                0:2 (0:0)
(Samir Handanović ni igral za Inter)
Manchester City - Bayern München      3:0 (1:0)

- sreda, 12. april:
21.00 Milan - Napoli
21.00 Real Madrid - Chelsea
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.