Vitalij Kličko utišal stadion Eura 2012

Foto: EPA
Foto: EPA
Ukrajinski boksar Vitalij Kličko je v noči na nedeljo v Vroclavu vknjižil 43. zmago v karieri in zadržal naslov svetovnega prvaka po verziji WBC. Štiridesetletni Kličko je v tokratni prostovoljni obrambi naslova na stadionu prihajajočega Eura 2012 in 42.000 gledalci s tehničnim knock outom premagal šest let mlajšega Poljaka Tomasza Adameka, ki je tako vknjižil drugi poraz v karieri.
Oglej si celoten članek

Vitalij Kličko, v svojih 45 dvobojih je tokrat vknjižil že 43. zmago, poleg tega je dosegel že svoj 40. knock out, je v dvoboju dominiral že od vsega začetka. Razprodani stadion v Vroclavu je lahko že v šesti rundi videl svojega ljubljenca na robu knock outa, nato pa je sodnik v ringu v deseti rundi dokončno prekinil neenakovreden dvoboj. Kličko je omenjeni naslov osvojil leta 2008, od takrat pa ga je že sedemkrat ubranil. Adamek je klonil drugič, skupaj pa ima 44 zmag. Skupaj z bratom Vladimirjem, ta je svetovni prvak po verzijah IBF, WBA, IBO in WBO, sta že vrsto let nepremagljiva v težki kategoriji.

"Zelo hiter in dober boksar je, a v tej kategoriji še ni najboljši. Doslej je le jedel kot težkokategornik, ampak v to kategorijo se moraš roditi, ne moreš preprosto v težko kategorijo napredovati. Uspelo mu je nekaj dobrih udarcev, ampak nič hujšega zame," je po dvoboju dejal Kličko. "Vitalij je bil preprosto boljši, tega se v športu hitro naučiš. Ko sem stopil v ring, sem bil kot vedno prepričan, da bom zmagal. Trudil sem se po najboljših močeh, a nisem bil dovolj dober," pa je po dvoboju povedal Adamek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.