Vitezi z "metlo" pokončali Kralje

Foto: Profimedia anže kopitar los angeles kings
Hokejisti iz Los Angelesa, kjer igra Slovenec Anže Kopitar, so končali sezono hokejski ligi NHL.
Oglej si celoten članek

V prvem krogu končnice zahodne konference so Kralje izločili tekmeci iz Las Vegasa, ki so dosegli štiri tesne zmage, na današnjem zadnjem dvoboju v Staples Centru so slavili z 1:0. Edini gol je dosegel Brayden McNabb v 25. minuti.

Kopitar je na ledeni ploskvi preživel 24:21 minute, v tem času pa je sprožil dva strela.

Kralji so imeli v prvi tretjini kar nekaj poskusov, da bi povedli, a je bil pred 18.230 gledalci v Staples Centru Marc-Andre Fleury nepremagljiv, na tekmi je ustavil skupaj 31 strelov in bil bržkone prvi posameznik gostov.

Neučinkovitost se je kraljem maščevala v drugem delu tekme, saj je Vegas pritisnil na plin že od prve minute naprej. Proti svojemu nekdanjemu moštvu je zadel McNabb.

Foto: Profimedia anže kopitar los angeles kings

Čeprav so bili Kraljiv boljši v razmerju strelov z 31:21, pritiska niso znali unovčiti. Vratar domačih Johnatan Quick je ubranil 20 strelov, enega pa spustil mimo sebe. Kralji so v tej seriji zmogli le tri gole, predvsem je manjkala učinkovitost napada, saj je Kopitar v tej seriji dosegel zgolj en gol, Dustin Brown in Tyler Toffoli pa nobenega.

Toffoli se je na tej tekmi tudi poškodoval, v obraz mu je priletel plošček, zaradi krvavitve je zapustil ledeno ploskev, oskrbeli so ga s šivi in po desetih minutah se je vrnil v igro. A tudi to ni bilo dovolj za razpoloženega Fleuryja, ki je vknjižil že 66. zmago v končnici, s čimer je prehitel legendarnega Dominika Hašeka na 11. mestu večne lestvice vratarjev.

Zlati vitezi so postali prvo moštvo NHL, ki se je v uvodni sezoni tekmovanj uvrstilo v naslednji krog brez poraza.

Na sporedu sta bili še dve tekmi: na drugi tekmi zahodne konference je Winnipeg v gosteh premagal Minnesoto z 2:0 in vodstvo v zmagah povišal na 3:1, na edinem dvoboju vzhodne konference pa je Washington v gosteh po podaljšku ukanil Columbus in izid v zmagah znižal na 1:2.

Liga NHL, izidi:

Vzhodna konferenca:

Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 2:3 - podaljšek
(Columbus vodi v zmagah z 2:1)

Zahodna konferenca:

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 0:1
(Vegas se je uvrstil v polfinale s 4:0 v zmagah)

Minnesota Wild - Winnipeg Jets 0:2
(Winnipeg vodi v zmagah s 3:1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.