Vladko spet v Tivoliju

Foto: Žurnal24 ilievski_siena_afp
V osmem kolu Evrolige se bo Union Olimpija v četrtek ob 20.45 pomerila z Montepaschi Sieno. V dresu zadnje, ki je v prvem kolu visoko zmagala (80:52), igra makedonski organizator igre Vladko Ilievski.
Oglej si celoten članek

Sedemindvajsetletni Vladko Ilievski je med letoma 2001 in 2003 uspešno igral v Ljubljani, nato pa ga je pot vodila v Barcelono, Rim, Bologno in pred to sezono v Sieno. V prvem kolu je Siena doma visoko (80:52) premagala Olimpijo in bo favorit tudi tokrat, a Ilievski pravi: "To bo povsem druga tekma. V Tivoliju bo več kot pet tisoč gledalcev, ki bodo pripravili izjemno vzdušje. Domači bodo še kako motivirani." O tivolskem peklu je podučil soigralce, sam pa ne bo pod posebnim pritiskom: "V Ljubljani vedno uživam in tako bo tudi tokrat." In kateri igralci bodo pri Olimpiji najbolj nevarni? "To je jasno. Milič, Hukić in mladi Dragić, ki bo v prihodnosti vrhunski evropski 'play'."

 

Ilievski v Evroligi

Minutaža: 20,2 na tekmo
Točke: 7,6 na tekmo
Skoki: 1,4 na tekmo
Podaje: 1,7 na tekmo
Ukradene žoge: 1,9 na tekmo

Siena je v državnem prvenstvu še neporažena; nanizala je 13 zmag in lovi rekord Virtusa. Bo zaradi tega nocoj kaj varčevala z močmi, glede na to, da je že zelo blizu drugemu delu Evrolige? "Nobenega popuščanja ne bo. Naš glavni cilj v tej sezoni je Evroliga. Siena se je po dveh letih vrnila v elitno klubsko tekmovanje. Imamo deset košarkarjev na najvišji ravni in enostavno si ne smemo privoščiti spodrsljaja. Top šestnajst in potem med najboljših osem, to je naš cilj. Z nekaj sreče pa lahko pridemo tudi do zaključnega turnirja četverice," je dejal Ilievski, ki v Evroligi igra po dobrih 20 minut in dosega povprečno po 7,6 točke na tekmo. V Sieni se počuti odlično. "Gre za majhno mesto, ki diha za košarko. Na začetku so mi soigralci veliko pomagali. Sicer ne igram tako veliko kot v preteklih letih, a minutažo dobro izkoriščam in pomagam klubu do zmag." Ljubljana ima pri njem posebno mesto. Pogostokrat jo obišče, saj je poročen s hčerko legendarnega košarkarja Petra Vilfana. "Seveda pogrešam Ljubljano. Prepričan sem, da bom nekega dne spet igral za Olimpijo," je še dejal Ilievski.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.