Vlatko Čančar je prvak lige NBA

Foto: Profimedia Vlatko Čančar Foto: Profimedia Jokić Čančar Foto: Profimedia Vlatko Čančar
Košarkarji Denver Nuggets so prvič v zgodovini osvojili naslov prvaka severnoameriške lige NBA.
Oglej si celoten članek

Na krilih Srba Nikole Jokića, ki je prejel tudi naziv najkoristnejšega igralca (MVP) končnice, so na peti tekmi dvoboja proti Miami Heat zmagali s 94:89. S tem so boj na štiri zmage dobili s 4:1.

Jokić je bil z 28 točkami in s 16 skoki spet najboljši košarkar tekme.

"To je bil velik trud celotne ekipe," je po naslovu dejal Jokić: "Toliko dejavnikov je. Preprosto srečen sem. Dobro je. Delo je opravljeno, zdaj lahko gremo domov."

Član zmagovitega moštva je tudi slovenski košarkar Vlatko Čančar, ki je v finalni seriji odigral le 29 sekund. Kljub temu je Čančar osvojil šampionski prstan v najmočnejši ligi na svetu.

S tem dosežkom se je med Slovenci pridružil Radoslavu Nesteroviću (San Antonio Spurs/2005), Benu Udrihu (San Antonio Spurs/2005, 2007) in Saši Vujačiću (Los Angeles Lakers/2009, 2010).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:28 13. Junij 2023.

    Butast nasov!!!

  • 09:03 13. Junij 2023.

    Za Čančarja je Dončič profesor.Je pa fajn dobit pokal brez pretiranega matranja

  • 07:45 13. Junij 2023.

    Res je kaj prispeval tale Čančar...na klopi, pribit kot žebelj.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.