Vložek ne bi mogel biti večji

Foto: NK Maribor/Facebook
Foto: NK Maribor/Facebook
Nogometaše Maribora v četrtek v Ljudskem vrtu ob 20.15 čaka tekma sezone.
Oglej si celoten članek

Pred povratnim dvobojem odločilnega kroga kvalifikacij za skupinski del Lige Evropa z azerbajdžansko Gabalo, kjer bodo lovili dva gola zaostanka (prva tekma 1:3), so v taboru Maribora odločni, da napak iz prve tekme ne bodo ponovili.

"Komaj čakamo, da se tekma začne, da pokažemo energijo in z napadalno igro stremo tekmeca," so bile uvodne besede trenerja vijoličastih Darka Milaniča na današnji novinarski konferenci v štajerski prestolnici.

Za Mariborčani je v zadnjem obdobju slab rezultatski niz. Razen poraza v Bakuju so dvakrat izgubili tudi v državnem prvenstvu. Tekma z Gabalo bo priložnost za vnovično uvrstitev v skupinski del tega evropskega tekmovanja. Tam so nastopili kar trikrat.

"Pred nami je tekma sezone. Videli smo, kaj smo narobe naredili v Bakuju in zavedamo se napak. Vsi verjamemo v napredovanje," pravi Dare Vršič.

"S pametjo in energijo"

Strokovni štab Mariborčanov je podrobno analiziral prvo tekmo v Bakuju. Milanič je imel kup pripomb nad igro izbrancev. "Imeli smo veliko prostora, v prvem polčasu smo dobro stali in žogo držali. V trenutkih, ko bi se lahko namensko branili, bi se z več zbranosti tudi ubranili. V tistih petih minutah drugega polčasa so tekmeci izkoristili srečo, ko nismo pravilno odreagirali. Tukaj vidim priložnost. Moramo zabiti, rezultat loviti s pametjo in energijo."

Dva gola, ki jih bo treba doseči, so želja, toda previdnost mora biti prisotna. O tekmecih je Milanič še dejal: "Moštvo zna tekmovati v Evropi, brezglavost ne pride v poštev. Imajo kompaktno obrambo na svoji polovici, prehodi v napad so izredni in močni so ob prekinitvah. Pričakujem podobno igro kot na prvi tekmi."

Vrača se Kabha

Maribor je v skupinskem delu Lige Evropa nazadnje igral v sezoni 2013/2014, kjer se je uvrstil v šestnajstino finala. Tam ga je izločila Sevilla. Po uvrstitvi v Ligo prvakov leta 2014 je lani sledil šok, ko je Astana že v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov zaključila njegovo evropsko zgodbo.

Pred Mariborčani je zdaj priložnost, da evropske nastope spet podaljšajo do decembra. Toda Gabala, ki je lani prvič nastopila v skupinskem delu Lige Evropa, prav tako želi ponoviti lanski uspeh. V vrstah Maribora se v igro vrača Marwan Kabha. Dejan Mezga, ki se je po dveh letih vrnil v mesto pod Pohorjem, ne bo mogel igrati.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.