Vodilna Tampa padla v Edmontonu

Foto: Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na torek odigrali štiri tekme.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Edmontona so visoko s 6:2 premagali vodilno ekipo lige Tampa Bay. Igralec tekme je bil 21-letni Connor McDavid, ki je zadel kar štirikrat in bil podajalec pri golu Nemca Leona Draisaitla. Za Kanadčane, ki so se dvignili s predzadnjega mesta v konferenci, je bil natančen še Iiro Pakarinen. Favorizirana Tampa je bila tokrat nemočna. Alex Killorn je v 10. minuti še izenačil na 1:1, za zadnje upanje pa je poskrbel Yanni Gourde, ki je v 42. znižal na 4:2, a je McDavid pet minut kasneje razliko vnovič dvignil na +3.

Pomembno zmago so dosegli aktualni podprvaki iz Nashvilla, ki so po podaljšku s 5:4 premagali New York Islanders. Odločilni gol je v četrti minuti dodatnega dela igre dosegel Roman Josi. Tampa se je z zmago izenačila z Winnipegom na drugem mestu zahoda, Islanders so na vzhodu osmi.

Anaheim je s Torontom izgubil kar s 4:7 in po tretjem zaporednem porazu zdrsnil na 11. mesto na razpredelnici. Junak tekme v Anaheimu je bil Auston Matthews, ki je k zmagi Kanadčanov prispeval dva gola in podajo. Toronto je na vzhodu zdaj tretji in vse bližje končnici, saj ima pred devetouvrščeno Philadelphio že 10 točk prednosti.

Dallas pa je doma z 2:1 premagal New York Rangers, ki so doživeli tretji poraz zaporedoma in petega na zadnjih šestih tekmah. Tekmo je v 45. minuti odločil Martin Hanzal, ko so imeli Teksačani igralca vel na ledu. New York je v 18. minuti po golu Davida Desharnaisa celo povedel, a je v 35. minuti izenačil Tyler Seguin.

Anže Kopitar z Los Angeles Kings je imel prost večer. Kralje nova tekma čaka šele v noči na četrtek, ko bo v Kaliforniji gostoval kanadski Edmonton.

NHL, izidi:

Toronto Meaple Leafs - Anaheim Ducks 7:4
New York Islanders - Nashville Predators 4:5
Dallas Stars - New York Rangers 2:1
Edmonton Oilers - Tampa Bay Lightning 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.