Hadalin letos tako visoko še ni bil

Foto: Epa
Foto: Epa
Najboljši slovenski slalomist je s tretjim časom druge vožnje napredoval za devet mest.
Oglej si celoten članek

Francoz Clement Noel je zmagovalec osmega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Chamonixu. Švicar Ramon Zenhäusern je bil drugi, tretje mesto je osvojil Avstrijec Marco Schwarz.

Odlična druga vožnja je uspela Štefanu Hadalinu, ki je z 12. mestom vpisal najboljši izid v sezoni.

Švicarju Luci Aerniju je uspel sijajen dosežek, ko je z 29. izhodišča skočil v prvo peterico. Tekmo je končal tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu.

Foto: Epa clement noel Aernija, ki je v celoti izkoristil startno številko 1 na drugi progi, je prehitel šele tretjeuvrščeni po prvi vožnji, Francoz Clement Noel.

Naslednja na startu nista bila kos Francozu. Zenhäusern je tako kot na prvi progi končal na drugem mestu (+0,16), Schwarz pa ni ubranil prvega mesta s prve vožnje in je tekmo končal kot tretji z zaostankom 0,19 sekunde.

Schwarz je na prvi progi vodil z razliko zgolj dveh stotink pred Noelom in treh stotink pred Zenhäusernom.

Štefan Hadalin, ki je z zaostankom manj kot dveh sekund (+1,97) z 21. časom napredoval v drugo vožnjo, je v finalu izkoristil boljše pogoje na progi, ki je bila iz tekmovalca v tekmovalca bolj razrita.

Ob prihodu v cilj je bil tretji. Za Aernijem je zaostal 84 stotink sekunde. A je svoje izhodišče ubranil do nastopa najboljših. Z 12. mestom je vpisal najboljši dosežek v tej sezoni. Hadalin je na koncu zaostal 1,31 sekunde. Na drugi progi sta bila od Slovenca hitrejša le Aerni in Avstrijec Christian Hrischbühl.

Noel je postal še sedmi različni zmagovalec moških slalomov v tej sezoni. Zenhäusern je zmagal v Alta Badii, Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je danes odstopil že na prvi progi, je dobil Madonno di Campiglio, v Zagrebu je slavil Nemec Linus Strasser, v Adelbodnu Schwarz, Avstrijec Manuel Feller je dobil prvega od dveh slalomov v Flachauu, drugega pa Norvežan Sebastian Foss-Solevaag. Schwarz je nato slavil še na nočnem spektaklu pod reflektorji v Schladmingu. Noel pa je dobil prvi slalom v Chamonixu.

V Chamonixu bo v nedeljo na sporedu še en slalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.