Vodilni mož sezone šele deveti

Foto: Epa
Foto: Epa
Špansko zmagoslavje na kvalifikacijah
Oglej si celoten članek

Kvalifikacije za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva motociklistov v Misanu za VN Emilije Romanje je v elitnem razredu motoGP dobil tovarniški dirkač Yamahe Španec Maverick Vinales. Iz prve vrste bosta začela še Avstralec Jack Miller (Ducati Pramac) in Francoz Fabio Quartararo (SRT Yamaha).

V današnjih kvalifikacijah je sicer ob koncu najboljši čas dosegel Italijan Francesco Bagnaia (Ducati Pramac), ki pa je nepravilno prevozil del steze, tako da se je moral zadovoljiti s petim izhodiščem. Pred njim je kvalifikacije končal še Španec Pol Espargaro (KTM). Šele deseto izhodišče si je privozil Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), ki je prejšnji teden po prvi od dveh preizkušenj v Misanu prevzel vodstvo v SP.

Dirka za VN Emilije Romanje na dirkališču v Misanu je sedma letošnja preizkušnja v SP, seštevek pa je, ob odsotnosti poškodovanega svetovnega Marca Marqueza in zaradi petih različnih zmagovalcev precej zgoščen. Dovizioso vodi s 76 točkami, Quartararo je drugi s 70, Miller pa tretji s 64.

Dirka v elitnem razredu motoGP se bo v nedeljo začela ob 14. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.