Vodja sodnikov po napakah sklical sestanek

Foto: Epa
Foto: Epa
Nepravilnosti pri določanju prepovedanega položaja so botrovale sklicu sestanka za vse sodnike na Otoku.
Oglej si celoten članek

Nekdanji angleški sodnik in zdajšnji vodja sodnikov v elitnem angleškem prvenstvu Howard Webb je po novih dveh velikih napakah pri določanju prepovedanega položaja na tekmah minulega vikenda sklical sestanek za vse sodnike v ligi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sodniški organ PGMOL je v nedeljo v izjavi potrdil, da je Webb navezal stik z Arsenalom in Brightonom ter priznal in pojasnil napake, storjene na njunih tekmah v soboto.

Video pomočnik sodnika (Var) Lee Mason na tekmi med Arsenalom in Brentfordom ni pogledal, ali je bil Ivan Toney pri izenačujočem golu v nedovoljenem položaju.

Foto: Epa

Brightonov gol Pervisa Estupinana proti Crystal Palaceu pa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, a le zato, ker so črte potegnili od napačnega igralca nasprotnikove ekipe.

PGMOL sicer ni komentiral, ali bo Mason sodil prihodnji vikend v angleškem prvenstvu. Enkrat v letošnji sezoni ga že niso izbrali po tekmi 3. septembra, ko je takrat nepravilno razveljavil gol Newcastla proti Crystal Palaceu.

Webb meni, da je namen torkovega sestanka opredeliti napake minuli konec tedna, o njih razmisliti, jih pregledati in narediti korak naprej.

Foto: Profimedia Howard Webb

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.