Voeckler ostaja v rumeni majici

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Norvežan Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) je zmagovalec 13. etape kolesarske dirke po Franciji. Na 162,5 kilometra dolgi preizkušnji od Pauja do Lurda je drugo mesto osvojil Francoz David Moncoutie, tretji je bil njegov rojak Jeremy Roy.
Oglej si celoten članek

"To je najboljši trenutek moje kariere," je po herojski zmagi dejal sprinter Hushovd. To je bila zanj že deseta zmaga na Touru. "Zmagati tako, da v cilj prideš sam, po težkem vzponu, kot je Col d'Aubisque, je neverjetno. Je nekaj najbolj norega, kar sem kdaj koli storil. Včeraj sem v gorah vozil z rezervo, kar mi je danes prineslo zmago," je veselo razlagal Norvežan, ki je drugouvrščenega Moncoutieja premagal za deset sekund. Tokrat si je zmago priboril z vztrajnim lovom ubežnega Jeremyja Roya. Več kot 30 kilometrov je Norvežan zmanjševal zaostanek in tekmeca na koncu ujel le dva kilometra pred ciljem v znanem romarskem središču pod Pireneji.

Roy je moral na koncu priznati premoč še Mancoutieju, ki je sodeloval s Hushovdom pri lovu na rojaka. Na spustu s prelaza Col du Soulor sta Norvežan in Francoz prednost Roya zmanjšala na 31 sekund, to pa je bilo na koncu dovolj, da sta ga do cilja tudi oba prehitela. Vseeno Moncoutie ni imel možnosti v boju za etapno zmago, za zmagovalcem je zaostal deset sekund. Royu je v uteho ostala pikčasta majica za najboljšega hribolazca.

Konec še za Klödna

Druga pirenejska etapa pa je zahtevala tudi nov davek med favoriti. Tokrat je odnehal Nemec Andreas Klöden, ki po dveh padcih pred dnevi ni zmogel naporne 13. preizkušnje. Moštvo RadioShack počasi ostaja brez kolesarjev, saj so pred njim zaradi padcev in poškodb odstopili že Jani Brajkovič, Chris Horner in Jaroslav Popovič. Odstopil pa je tudi Nizozemec Lars Boom (Rabobank).

V glavnini je bil ob Voecklerju tokrat tudi Grega Bole (Lampre), ki je etapo končal na 14. mestu (+ 7:37). Preostala Slovenca na Touru sta bila v ozadju, Kristjan Koren (Liquigas) na 124. mestu in Borut Božič (Vacansoleil) na 152. Skupno je najbolje uvrščen Koren na 94. mestu, Bole je 121., Božič pa 142.

13. etapa, Tour De France:
1. Thor Hushovd (Nor/Garmin-Cervelo) 3:47:36
2. David Moncoutie (Fra/Cofidis) +0:10
3. Jeremy Roy (Fra/FdJeux) +0:26
4. Lars Bak (Dan/HTC-Highroad) +5:00
5. Jerome Pineau (Fra/Quick Step) +5:02
...
14. Grega Bole (Slo/Lampre) +7:37
124. Kristjan Koren (Slo/Liquigas) +22:08
159. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) +22:08

Skupni vrstni red:
1. Thomas Voeckler (Fra/Europcar) 55:49:57
2. Fränk Schleck (Luk/Leopard-Trek) +1:49
3. Cadel Evans (Avs/BMC) +2:06
4. Andy Schleck (Luk/Leopard-Trek) +2:17
5. Ivan Basso (Ita/Liquigas-Cannondale) +3:16
...
94. Kristjan Koren (Slo/Liquigas) +1:08:48
121. Grega Bole (Slo/Lampre) +1:25:09
142. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) +1:37:10

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.