Vojsk: "Dolgovi plačani aprila ali maja"

Foto: Bobo Matija Vojsk SZS
Robert Kranjec je po drugem mestu v Planici okrcal Smučarsko zvezo Slovenije, ki zamuja z izplačili. Direktor Matija Vojsk je pojasnil, zakaj je tako, in napovedal, kdaj bodo obveznosti poravnane.
Oglej si celoten članek
"Zadnjo plačo sem dobil za november," je med drugim v Planici povedal Robert Kranjec in pokazal na Smučarsko zvezo Slovenije.

"Tekmovalci ne dobivajo plače, ampak odmene za trženje skupnih površin. Kot ste bili seznanjeni, smo na Smučarski zvezi Slovenije skušali pomagati tistim, ki so bili v največjih finančnih težavah, zato smo vsi skupaj utrpeli neke zastoje. Zveza dela na tem, da bo tekmovalcem poplačala njihove materialne pravice," je povedal direktor Smučarske zveze Slovenije Matija Vojsk in nato navedel razloge, zakaj je prišlo do zaostankov z izplačili.

"

Na enem koncu je šlo več ven, zato so na drugem zaostanki. Spomnim naj, da smo na zvezi povišali proračun, a imamo tudi visoke stroške.
Matija Vojsk
Seznanjeni ste, na katerem delu hiše (Vojsk je namignil na alpsko smučanje, op. a.) je šlo največ denarja preko načrtov in seveda – to čutimo. Na enem koncu je šlo več ven, zato so na drugem zaostanki. Spomnim naj, da smo na zvezi povišali proračun, a imamo tudi visoke stroške. Na skupnih, centralnih zadevah smo marsikaj racionalizirali. Tekmovalni pogon z vsem, kar spada zraven, pa je velik. Slovenija z majhno ekonomijo nima najlažje poti konkurirati velesilam pri pokrivanju stroškov, povezanih s to dejavnostjo," je nadaljeval direktor: "Odmene, materialne pravice zaposlenih, pogodbenih sodelavcev, tekmovalcev in druge obveznosti, sodijo v vse to. Ne delamo razlik, še posebej kar zadeva tekmovalce. Ne gre pa ravno za majhne stvari, zato se preseganja na enem koncu hiše poznajo na drugem."

Kdaj pa se bo zgodilo poravnanje zaostalih obveznosti? "V aprilu oziroma maju po navadi poravnamo obveznosti za nazaj iz tistega, kar je mišljeno za prihodnje delovanje. Žal tudi letos bistveno drugače ne bo moglo biti, čeprav smo uspeli doseči povišanje prihodkov. Računam, da bomo v mesecu ali dveh izpeljali tisto, kar smo sicer mislili vlagati že v prihodnjo sezono."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.