Vojska Steaui vzela ime, grb in barve

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji evropski nogometni prvak Steaua iz Bukarešte je ostala brez svoje identitete. Vrhovno sodišče v Bukarešti je namreč ugodilo zahtevi romunskega ministrstva za obrambo, ki je slavnemu klubu prepovedalo uporabo imena, grba in barve dresov.
Oglej si celoten članek

Bukareštansko Steauo je leta 1947 ustanovila vojska, ki je po privatizaciji leta 2004 novemu lastniku, kontroverznemu Gigiju Becaliju, prepovedala uporabo imena. Primer se je dolgo časa vlačil po sodišču, vrhovno sodišče pa je zdaj dokončno ugodilo želji vojske, tako da so nogometaši na zadnji prvenstveni tekmi proti Iašiju igrali samo kot domačini in z rumenimi dresi, ki so nadomestili tradicionalne rdeče-modre.

Kljub težavam so igralci iz Bukarešte tekmo dobili in še naprej zanesljivo vodijo na prvenstveni razpredelnici, pred Clujem imajo deset točk prednosti. Vodstvo kluba je vseeno optimistično in trdi, da je pred dogovorom z ministrstvom, ki naj bi jim hitro vrnilo ime.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.