Volaš za zmago Maribora na derbiju

Foto: Žurnal24 Dalibor Volaš je s svojim četrtim letošnjim zadetkom odločil zaostalo tekmo 9. k
Zaostalo tekmo devetega kola Prve lige med Domžalami in Mariborom ob Kamniški Bistrici je v 90. minuti po izjemni podaji Roberta Beriča s petko odločil Dalibor Volaš.
Oglej si celoten članek

Lestvica:
1. Maribor 30 točk
2. Domžale 25
3. Nafta 22
4. Primorje 15
5. HiT Gorica 15
6. Luka Koper 14
7. Rudar Velenje 13
8. Triglav 11
9. CM Celje 10
10. Olimpija 10

Čeprav je ta konec tedna nogometni reprezentančni premor, sta najboljši ekipi slovenske prvoligaške scene vseeno nastopili. Domžalčani in Mariborčani so se namreč pomerili v zaostali tekmi 9. kola Prve lige, ki so jo sredi septembra morali odpovedati zaradi poplav. Druga takrat odplavljena tekma Primorje - CM Celje je bila na sporedu v nedeljo. Sinovi burje so v Ajdovšini zmagali z 2:0, kar pomeni, da na prenovljenem stadionu še ne poznajo poraza. Po Kopru in Nafti so orožje položili še Celjani. Nogometaši Primorja so oba zadetka dosegli v drugem polčasu, ko sta bila natančna Etien Huskić in Simon Živec. Po slabšem začetku je Primorje z novo zmago napredovalo kar na četrto mesto.

V Domžale so Mariborčani pripotovali v nekoliko oslabljeni postavi: brez poškodovanih Aleša Mejača, Dejana Mezge in Tomislava Pavličića, pri domačih pa je zaradi poškodbe manjkal Rok Hanžič. A vsaj v prvem polčasu sta ekipi pokazali malo všečnega nogometa. Mitja Viler pri gostih in Amer Krcič sta sicer nekoliko ogrela vratarja tekmecev, domžalskega Darka Brljaka in gostujočega Marka Pridigarja, kakšne posebne nevarnosti za zadetek pa ni bilo. Podobno je bilo ob strelu Blaža Brezovčkega v 28. minuti, ko je poskus blokiral Siniša Andjelković. Ob pomanjkanju akcij pred goloma je bilo tako bolj zanimivo sodniško dogajanje. Pri Mariborčanih je najprej porumenel Aleš Majer, ki je nato v 40. minuti zaradi prekrška nad Krcićem dobil še en rumeni karton. Rdeči karton je zelo razburil tudi Zlatka Zahoviča, ki je zaradi ugovarjanja sodnikom prav tako moral zapustiti klop gostov.

V naslednjem kolu znova večni derbi
Domžalčani bodo v naslednjem kolu gostili tretjeuvrščeno Nafto, medtem ko se bodo Mariborčani na večnem derbiju doma pomerili z ljubljansko Olimpijo.

Obračun prvouvrščenih ekip tudi v nadaljevanju ni navdušil kakšnih 1500 gledalcev. Marko Drevenšek je v 53. minuti meril od daleč, Pridigar je žogo odbil v kot. Deset minut pozneje je imel Pridigar spet precej dela s strelom Juninha od daleč. Zadnja četrtina je nato le prinesla nekaj živahnejšo igro. Najlepšo priložnost dotlej so gostje, ki kljub deseterici na igrišču niso bili v bistveno podrejeni vlogi, zapravili v 75. minuti, ko bi se pri strelu z desetih metrov lahko bolje znašel Marcos Tavares. Zelo blizu zadetku pa so bili domači v 83. minuti. Ob akciji Tadeja Apatiča, Jerneja Smukavca in Juninha je slednji s treh metrov z glavo natančno meril v okvir vrat, Pridigar je bil na tleh ob drugi vratnici, toda na golovi črti je bil Mitja Viler in žogo le še odbil nazaj v polje.

Ko je že kazalo, da se bo tekma končala nedoločeno, so udarili Mariborčani. Domžalčani so bili premalo pozorni v obrambi in po podaji s peto Roberta Beriča z roba kazenskega prostora je do žoge med tremi domačimi igralci prišel Volaš in z natančnim strelom ugnal domačega vratarja. Zdaj imajo Mariborčani že pet točk naskoka pred najbližjimi tekmeci, po 12 kolih so zbrali 30 točk, Domžale ostajajo pri 25.

Prva liga, zaostali tekmi 9. kola:

Domžale : Maribor 0:1 (0:0)
Volaš (90)
RK: Majer (40/Maribor)

Primorje : CM Celje 2:0 (0:0)
Huskić (74), Živec (92)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.