Volkswagen morda od 2018 v formuli 1

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Volkswagen bo razmislil o vstopu v formulo 1, je dejal vodja njihovega športnega oddelka Wolfgang Dürheimer. A to se ne bo zgodilo prej kot leta 2018.
Oglej si celoten članek

"Lahko si predstavljam naše sodelovanje v formuli 1 leta 2018," je za nemško revijo Auto Motor und Sport dejal vodja Volkswagnovega športnega oddelka Wolfgang Dürheimer. "Imamo dovolj znamk, da bi si to lahko privoščili." S tem je mislil na Audi, ki uspešno nastopa v Le Mansu, pa Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat in Škodo.

Marca je vodja tehničnega oddelka Volkswagna, Ulrich Hackenberg, možnost sodelovanja v formuli 1 sicer zavrnil. Ko se je pred časom odločalo o novih motorjih za to tekmovanje (od sezone 2013 naprej), se je govorilo, da je razlog za težnjo po uvedbi štirivaljnikov v tem, da bi se pridružil prav Volkswagen. Na koncu so se odločili za šestvaljnike.

Trenutno so v formuli 1 le štirje motorni dobavitelji: Ferrari, Mercedes, Renault in Cosworth.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.