Vonn razred zase, Tina slabo drsela

Foto: Žurnal24 Tina je spodaj izgubila preveč in je uvrščena na končno 12. mesto. (Foto: Reuter
Lindsey Vonn je bila na smuku v Val d`Iseru razred zase. Tina Maze je v drsalnem delu izgubila preveč in je osvojila 12. mesto, a bila vseeno pred Mario Riesch (le 24.). Maruša Ferk je dobila tri točke.
Oglej si celoten članek

"Vrnitev v Evropo me je razveselila. Tu se počutim domače," je pred tekmami v Val d'Isèru povedala Tina Maze. "Proga je tukaj bistveno bolj tehnična, ima več zavojev. Konfiguracija je lažja. Ni strmine in ni toliko prehodov. Postavitev je tista, ki naredi progo težko, ne pa teren. Kakorkoli že, zavoji so moje delo, na ravnini pa se bo pokazalo delo serviserja." A zlasti spodnji del je bil na sobotnem smuku drsalen in tam je Tina preveč izgubila. V cilj je prišla z zaostankom sekunde in 82 stotink in je osvojila 12. mesto.

Zmago si je priborila Američanka Lindsey Vonn, že svojo četrto smukaško v Val d`Iseru. Bila je super hitra, niti napake ji niso prišle do živega. Imela je kar 68 stotink prednosti pred drugouvrščeno Švicarko Nadjo Kamer. Še ena Švicarka Lara Gut na tretjem mestu je zaostala še 12 stotink več. Zmagovalka dveh letošnjih smukov, Nemka Maria Riesch, je bila z zaostankom več kot dveh sekund le 24.Druga Slovenka na tekmi, Maruša Ferk, še vedno čuti bolečine po padcih na prejšnjih tekmah in je na dolgem smuku izgubljala in se morala zadovoljiti z 28. mestom.

"Te točke so zelo pomembne. Upala sem sicer, da bom bolje uvrščena, ampak glede na vse, kar se je dogajalo pred tekmo, sem zadovoljna, da sem sploh osvojila točke in sem v cilju nestrpno čakala, kako se bo tekma razpletla in katera bom. Pred tekmo sem doživela dva padca, se soočala tudi s hudimi bolečinami v nogi, zaradi katerih sem izpustila prvi trening smuka. Sam čas na smuku bi lahko bil še malo boljši, sploh se mi zdi, da bi morala v zgornjem delu še bolj pritisniti na plin," je po tekmi dejala Ferkova, ki bo v nedeljo skupaj z Mazejevo in Vanjo Brodnik startala še v superkombinaciji.

Val d`Isere, smuk (Ž):

1. Lindsey Vonn (ZDA) 1:51,42
2. Nadja Kamer (Švi) +0,68
3. Lara Gut (Švi) +0,80
4. Elisabeth Görgl (Avt) +0,96
5. Ingrid Jacquemod (fra) +1,19
5. Johanna Schnarf (Ita) +1,19
...
12. Tina Maze (Slo) +1,82
24. Maria Riesch (Nem) +2,28
28. Maruša Ferk (Slo) +2,45

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.