Vonnova bo morala skovati načrt

Foto: EPA
Foto: EPA
Najuspešnejša alpska smučarka vseh časov je v Soldeuu pokazala svoj borbeni duh, ko je kljub poškodbi kolena nastopila na kombinaciji in osvojila zavidljivo 13. mesto.
Oglej si celoten članek

Tekmovalni konec tedna v Andori je zaznamovala vodilna smučarka v skupnem seštevku za svetovni pokal Lindsey Vonn, ki je v soboto padla na superveleslalomu in utrpela poškodbo kolena, dan kasneje pa je nastopila na kombinacijski tekmi, ki jo je končala na 13. mestu.

In to potem, ko je imela po superveleslalomskem delu celo najboljše izhodišče!

Po prvih informacijah je Vonnova utrpela tanko raztrganino v kolenu, pregled z magnetno resonanco pa je razkril, da je poškodba večja, kot so sprva predvidevali.

''MRI je pokazal precejšen zlom platoja golenice. Vezi izgledajo solidno, kot tudi preostanek kolena. Pogovorila se bom s trenerji in naredila načrt. Obveščala vas bom. Hvala vsem, ki ste mi pomagali prebroditi dan in hvala vsem navijačem za podporo,'' je na družabnem omrežju Facebook zapisala Američanka.

Foto: EPA lindsey vonn MRI Vonnova je na kombinaciji nastopila z dvema opornicama in po superveleslalomu celo vodila. ''V dveh zavojih sem imela občutek, da sem na meji, zato sem poskušala levo koleno razbremeniti pritiska. V spodnjem delu sem bila zelo hitra. Neverjetno. To je prišlo iz srca,'' je povedala Vonnova in dodala, da je na slalomskem delu nameravala tvegati vse, po odstopu tekmice Lare Gut pa si je premislila.

''Najprej sem mislila, da bom šla na vso moč in tvegala. Ker je Lara odstopila, sem smučala bolj previdno in poskrbela, da sem prišla v cilj. Morda sem bila preveč previdna, a osvojila sem pomembne točke,'' je povedal Vonnova, ki je prednost v skupnem seštevku povečala na 28 točk.

Sezona ženskega alpskega smučanja se bo nadaljevala v Jasni, kjer bosta 5. in 6. marca na sporedu veleslalom oziroma slalom za svetovni pokal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.