Vonnova ne bo tekmovala z moškimi

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je v Oberhofnu izvedla jesensko zasedanje in na njem sprejela nekaj sklepov za prihajajočo sezono. Poleg številnih tehničnih sklepov je zanimiv predvsem tisti, v katerem so ameriški smučarki Lindsey Vonn zaprli vrata na moško tekmo svetovnega pokala.
Oglej si celoten članek

Vonnova je na vsak način želela nastopiti na moški tekmi v Lake Louisu. Fis je zdaj pojasnila, da tekmovalci enega spola ne morejo nastopiti na tekmah drugega spola, ter da ne bodo dovolili izjem v pravilih. So pa dodali, da lahko Vonnova zaprosi prireditelje te tekme za dovoljenje za nastop v vlogi predtekmovalke.

Svet Fisa je obravnaval tudi poročila prirediteljev prihodnjih svetovnih prvenstev in olimpijskih iger v Sočiju 2014; pri slednjem so člani sveta izrazili zaskrbljenost zaradi zmanjšanja števila mest za gledalce na smučarskih tekmovanjih.

V Oberhofnu so z nekaj malenkostnimi spremembami potrdili koledarje svetovnih pokalov za prihajajočo sezono. Za sezono 2013/14 pa so tistega za alpsko smučanje poslali v ponovno presojo ustrezni komisiji zaradi nekaterih nejasnosti pri izvedbi ženskih tekem. Sklenili so tudi, da bo minimalni nagradni sklad za sezono 2012/13 ostal na isti ravni kot v prejšnji.

Foto: EPA lindsey vonn Svet Fisa je tudi sklenil, da bodo protidopinška pravila za leto 2013 veljala v polnem obsegu, kar pomeni tudi uvedbo biološkega potnega lista in kazni v obliki prepovedni nastopanja na tekmah za morebitne kršitelje kodeksa. Omejili so tudi pokrovitelje v športu, ki prihajajo iz vrst stavniških hiš. Tekmovalci ne bodo smeli imeti takšnih osebnih pokroviteljev, prireditelji tekem pa lahko do konca izpolnijo pogodbe s takšnimi partnerji do konca sezone, vendar ne smejo sklepati novih.

Fis pa je izbrala tudi gostitelja jubilejnega 50. kongresa leta 2016; prijavilo se je osem mest, tudi Portorož, pri krovni smučarski organizaciji pa so izbrali mehiški Cancun.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.