Vonnova sploh ni mogla verjeti

Foto: EPA
Foto: EPA
Smukaška kraljica Lindsey Vonn je z izjemno predstavo v Ga-Paju slavila 77. zmago na tekmah za svetovni pokal.
Oglej si celoten članek

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je postala zmagovalka petega letošnjega smuka v Garmisch-Partenkirchnu in tako potrdila, da je komaj dve meseca po zlomu desne nadlahtnice že ujela vrhunsko formo.

Za Vonnovo je bila to 77. zmaga v svetovnem pokalu in prva v letošnji sezoni. Pred tem se je na najvišjo stopničko nazadnje zavihtela 6. februarja 2016, ko je prav na tem nemškem prizorišču dobila smuk.

''Neverjetno, težko je najti prave besede,'' je bila vzhičena Vonnova, ki v cilji areni ni mogla zadrževati solz. ''Ko sem prišla v cilj, sem ob svojem imenu zagledala zeleno luč. Ulegla sem se na tla, ker nisem mogla verjeti. Dala sem vse od sebe. Težko sem našla pogum, a na treningu sem v zadnjih dneh naredila kar nekaj korakov naprej,'' je dodala 32-letnica.

Vonnova je odrekla zmago Švicarki Lari Gut in slovenski šampionki Ilki Štuhec pomagala, da je v skupnem seštevku discipline zadržala več kot 100 točk prednosti pred najbližjo zasledovalko. 

''Smučala sem bolj agresivno in počutim se presrečno. Proslavila sem celo tako, da sem zaplesala. Še nikoli nisem imela takšne podpore, ne samo s strani moje ekipe, temveč tudi s strani tekmic. Vsi vemo, da se lahko vsakdo poškoduje in kako težko se je vrniti. Presenetila sem sebe in rivalke. Vedno verjamem, da lahko zmagam, a treba je ostati realen. Ni bilo lahko, zato sem hvaležna, da se je tako izteklo,'' je pristavila Vonnova.

Foto: EPA lindsey vonn

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:23 21. Januar 2017.

    Po vseh problemih, ki jih je imela ji lahko samo čestitam. Moje spoštovanje Lindsey.

  • 14:16 21. Januar 2017.

    Bravo Lindsey ! ! ! !<br />Bravo Ilka ! ! ! ! !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.