Vonnove do 16. zmage v Lake Louisu

Foto: EPA
Foto: EPA
Američanka Lindsey Vonn je slavila na tekmi za svetovni pokal alpskih smučark v kanadskem Lake Louisu in dosegla 68. zmago v svetovnem pokalu.
Oglej si celoten članek

Na drugem in tretjem mestu sta se za Američanko zvrstili Avstrijki Cornelia Hütter (+0,58) in Ramona Siebenhofer (+1,07). Do točk je na 26. mestu prišla tudi Ilka Štuhec (+2,05), druga Slovenka Vanja Brodnik pa je bila 35. (+3,83).

Vonnova je zabeležila 34. zmago v smukih in le za dve zmagi še zaostaja za rekordom Avstrijke Annemarie Moser-Pröll, ki je dosegla 36 zmag v najhitrejši disciplini alpskega smučanja; Vonnova je že v prejšnji zimi postala najuspešnejša po številu vseh zmag v pokalu.

V Lake Louisu pa je šestnajstič stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Leta 2004 in 2005 je v tem kanadskem zimskošportnem središču slavila svoji prvi zmagi, obe v smuku. V skupnem seštevku je v vodstvu ostala njena rojakinja Mikaela Shiffrin, ki v smuku ne nastopa.

Štuhčeva je nastopila trinajsta po vrsti in ji nastop ni uspel po željah. Na koncu je sicer ostala v trideseterici, vendar povsem na robu. Brodnikova pa je točke za svetovni pokal zgrešila za dobre pol sekunde. V soboto bo v Lake Louisu superveleslalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.