Vpad Turkov: Cristiano zgrešil novo 11-metrovko

Foto: EPA Obraniak Poljska Andora prijateljska tekma Varšava Foto: EPA Oxlade-Chamberlain Oxlade Chamberlain Gillet Anglija Belgija prijateljska tekma Foto: EPA vratnica senzor Hawk-Eye hawk eye žoga Mertens Anglija Belgija prijateljska tekm Foto: EPA Dembele Gerrard Anglija Belgija prijateljska tekma Wembley Foto: EPA navijači zastava obraz maska Anglija Belgija prijateljska tekma Wembley Foto: EPA Hazard Cole Oxlade-Chamberlain Oxlade Chamberlain Anglija Belgija prijateljska t Foto: EPA Parker Fellaini Anglija Belgija prijateljska tekma Wembley Foto: EPA Welbeck Anglija Belgija prijateljska tekma Wembley Foto: EPA Welbeck Dembele Simons Anglija Belgija prijateljska tekma Wembley Foto: EPA Lescott kri krvavenje Anglija Belgija prijateljska tekma Wembley Foto: EPA Perišić Demidov Norveška Hrvaška prijateljska tekma Oslo Foto: EPA Pletikosa Vida Braaten Norveška Hrvaška prijateljska tekma Oslo Foto: EPA Mandžukić Tettey Manđukić Norveška Hrvaška prijateljska tekma Oslo Foto: EPA Bilić Norveška Hrvaška prijateljska tekma Oslo Foto: EPA Afellay Van Persie Nizozemska Severna Irska prijateljska tekma Amsterdam Foto: EPA Afellay Nizozemska Severna Irska prijateljska tekma Amsterdam Foto: EPA Sneijder McPake Nizozemska Severna Irska prijateljska tekma Amsterdam Foto: EPA Moutinho Arda Turan Altintop Portugalska Turčija prijateljska tekma Lizbona Foto: EPA Umut Bulut Altintop Portugalska Turčija prijateljska tekma Lizbona Foto: Reuters Ronaldo Portugalska Turčija prijateljska tekma Lizbona Foto: Reuters Nani Portugalska Turčija prijateljska tekma Lizbona Foto: EPA Bendtner Bresciano Danska Avstralija prijateljska tekma Copenhagen Köbenhavn Koe
Poljaki so pred skorajšnjim začetkom domačega evropskega prvenstva v Varšavi premagali Andoro (4:0). Anglija je z reprezentančnim prvencem Dannyja Welbecka na Wembleyju premagala močno Belgijo (1:0), Hrvati pa niso navdušili proti Norveški (1:1). Nizozemci so se znesli nad Severno Irsko (6:0), Portugalci pa so doma izgubili s Turčijo (1:3).
Oglej si celoten članek

Robin van Persie in Ibrahim Afellay sta oba zabila po dva gola za visoko zmago Nizozemske proti stari slovenski znanki Severni Irski, nad katero so se na zadnji tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo znesli v Amsterdamu.

Selektor Bert van Marwijk je tekmo z otočani začel s tisto postavo, če ne štejemo poškodovanega branilca Jorisa Mathijsna, ki bo po vsej verjetnosti začela tudi tekmovanje na Poljskem in v Ukrajini, Nizozemci pa so po nekaj neučinkovitih predstavah "razstavili" zelene.

Van Persie je z golom z glavo začel potop Severnih Ircev v enajsti minuti, svoj drugi gol pa je zabil iz najstrožje kazni, potem ko je Wesley Sneijder vodstvo že prej povišal z lepim prostim strelom.

Afellay, ki je zaradi težke poškodbe kolena izpustil večino svoje druge sezone pri Barceloni, je po lepi kaciji Arjena Robbna in podaji Van Persieja z močnim strelom z roba kazenskega prostora povišal že na 4:0.

Za petardo je Afellay zabil v 51. minuti tekme, branilec Ron Vlaar pa je z glavo iz bližine zaključil delo 12 minut pred koncem.

Portugalci izžvižgani na Euro

Cristiano Ronaldo je proti Turčiji zapravil nov strel z enajstih metrov, Portugalce pa so navijači iz Lizbone na Euro poslali z glasnimi žvižgi. Turki so na stadionu Benfice v drugem polčasu vodili že z 2:0, potem ko je Umut Bulut izkoristil še drugo katastrofalno posredovanje portugalske obrambe in zabil svoja premierna reprezentančna zadetka.

Ronaldo, ki je strel z bele točke zapravil že v polfinalu Lige prvakov proti Bayernu, je dobil priložnost za izenačenje po prekršku kapetana Emreja Belözogluja, a se je vratar Volkan Demirel vrgel v pravo stran in mu strel ubranil. Realov zvezdnik je v prvem polčasu zapravil tudi priložnost ena na ena, z izjemnim preigravanjem ("Ronaldinhov flip-flop") pa je osmešil še svojega nekdanjega soigralca Hamita Altintopa.

Nani je po podaji Ronalda z natančnim strelom ob vratnici nekaj minut pred zapravljeno enajstmetrovko znižal rezultat in Portugalci so močno pritisnili za izenačenje, na koncu pa so po novi kardinalni napaki zadnje vrste Ibercev spet zadeli Turki. Po izbijanju z golove črte je žoga zadela Pepeja in se odkotalila v gol za končnih 3:1, po katerih so navijači izžvižgali varovance Paula Benta.

Stric Roy ostaja 100-odstoten, a brez igralcev

Anglija je priprave na Euro zaključila z zmago nad Belgijo in ohranila stoodstotni izkupiček novega selektorja Roya Hodgsona, ki se je na Wembleyju prvič predstavil domačim navijačem. Zmagoviti gol za močno pomlajeno selekcijo "treh levov" je v prvem polčasu zabil mladi up Manchestra Uniteda Danny Welbeck, za katerega je bil to prvi gol za člansko reprezentanco.

Welbeck je v 36. minuti po izgubljeni žogi Mousse Dembeleja stekel na izvrstno globinsko žogo klubskega soigralca Ashleyja Younga in z delikatnim strelom prek vratarja Simona Mignoleta zabil edini gol tekme. Že prej je po trku z vratarjem Joeom Hartom igrišče poškodovan zapustil branilec Gary Cahill, ki ga je v soigralca namenoma potisnil Dries Mertens. Cahilla zdaj čaka slikanje, v taboru Anglije pa se bojijo morebitnega zloma čeljusti.

Foto: EPA Lescott kri krvavenje Anglija Belgija prijateljska tekma Wembley Hodgson je od prve minute v ogenj poslal navdušujočega Arsenalovega mladeniča Alexa-Oxlada Chamberlaina, Belgijci pa so imeli na ležerni tekmi več od igre in prevladovali v posesti žoge. Angleškim navijačem se je predstavil tudi Eden Hazard, ki ga bodo lahko v naslednji sezoni podrobneje spoznali privrženci londonskega Chelseaja, medtem ko se je branilec Vincent Kompany, kapetan prvaka Manchestra Cityja, poškodoval na ogrevanju in izpustil tekmo.

Slab večer za Anglijo je zaključil še John Terry, ki ga čaka slikanje načete prepone. Tekma se je v zgodovino vpisala tudi kot prva mednarodna, na kateri so preizkusili tehnologijo "Hawk-Eye", ki bi v prihodnosti lahko pomagala sodnikom pri dosojanju zadetkov. Revolucionarna tehnologija na golovi črti je sicer še v testni fazi, sodniki pa rezultatov (in sporočil) o morebitnih zadetkih zaenkrat še ne dobivajo.

Hrvati brez Modrića bledi v Oslu

Hrvaška reprezentanca je na precej neuspešni generalki pred začetkom turnirja v Oslu remizirala z Norveško, nasprotnico Slovenije v kvalifikacijah za naslednje svetovno prvenstvo. Kockasti, ki so igrali brez obolelega Luke Modrića, so imeli veliko težav z žilavimi severnjaki, a z golom Eduarda da Silve deset minut pred koncem vseeno povedli.

Po podaji Darija Srne s strani je član ukrajinskega Šahtarja v padcu zadel z glavo. To na koncu ni bilo dovolj za zmago varovancev Slavena Bilića, saj je Tarik Elyounoussi izenačil v sodnikovem podaljšku. Bilić je moral v drugem polčasu po dvajsetih minutah igre zamenjati rezervista Ivico Olića, ki se je poškodoval.

"Jalovi in bledi," je predstavo v norveški prestolnici opisal popularni hrvaški spletni portal Index.hr. "Norveška nekaj - Hrvaška nič. Tako bi lahko najbolje povzeli tekmo v Oslu, če bi se končala brez golov, po 78 minutah pa je vse kazalo na tak razplet, dokler Eduardo ni spomnil na svoje najboljše čase."

Poljska generalka uspešna: štirica Andori

Gostitelji prihajajočega prvenstva Poljaki so si z visoko zmago nad slabo Andoro v Varšavi dvignili samopodobo in zdaj čakajo le še na začetek turnirja, ki se bo v poljski prestolnici začel 8. junija. Dortmundova trojica Robert Lewandowski, Jakub Blaszczykowski in Lukasz Piszczek, ki je ključ do poljskih upov na turnirju, je končno začela tekmo.

Prvi gol na tekmi je sicer zabil Ludovic Obraniak po 13 minutah igre, Lewandowski pa je z izvrstnim strelom, nekakšnimi "polškarjicami" poskrbel za 2:0 pred polčasom. Poljaki, ki že pet tekem niso dobili gola, so tretji gol zabili prek Blaszczykowskega, Marcin Wasilewski pa je s strelom z enajstmetrovko, drugo na tekmi, postavil končni rezultat.

Danska je pred domačimi navijači zaključila priprave na Euro 2012 z lepo zmago nad Avstralijo. Po slabih predstavah proti Rusiji in Braziliji je selektor Morten Olsen končno dočakal tekmo brez prejetega gola, dva pa sta zabila celo njegova branilca Daniel Agger in Andreas Bjelland.

Liverpoolov steber Agger je v prvem polčasu izkoristil strel z bele točke, potem ko ga si ga je sam tudi priboril. Njegov partner v osrčju obrambe, Bjelland, je po kotu v drugem polčasu povišal na končnih 2:0.

Bjelland je bil eden izmed treh nogometašev novookronanega danskega prvaka FC Nordsjaellanda, ki je dobil priložnost na tekmi v Københavnu. Avstralce je z nekaj dobrimi posredovanji zaustavil tudi razpoloženi vratar Stephan Andersen, ki bo po poškodbi Thomasa Sorensna prvi danski vratar na Euru.

Prijateljske tekme:

Danska : Avstralija 2:0 (1:0)
Agger (32/11-m), Bjelland (68)

Poljska : Andora 4:0 (3:0)
Obraniak (13), Lewandowski (37), Blaszczykowski (39/11-m), Wasilewski (77/11-m)

Anglija : Belgija 1:0 (1:0)
Welbeck (36)

Norveška : Hrvaška 1:1 (0:0)
Elyounouss (90); Eduardo (79)

Nizozemska : Severna Irska 6:0 (4:0)
Van Persie (12, 29), Sneijder (15), Afellay (37, 61), Vlaar (78)

Portugalska : Turčija 1:3 (0:1)
Nani (59); Bulut (35, 52), Pepe (87/a.g.)
Ronaldo (Portugalska) je v 66. minuti zapravil enajstmetrovko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:26 7. Junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • 14:03 3. Junij 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870<br /><br />Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.