Vrača se legenda in igral bo s Kopitarjem

Foto: Žurnal24 Končno milijone opravičuje Ilja Kovalčuk. Dosegel je drugi gol za Hudiče. (Foto:
Ruski hokejist Ilija Kovalčuk se vrača v ligo NHL in bo v novi sezoni soigralec Anžeta Kopitarja pri Los Angeles Kings.
Oglej si celoten članek

Petintridesetletni olimpijski prvak Ilja Kovalčuk je zadnjih pet let igral za SKA St. Peterburg in v letih 2015 in 2017 osvojil tudi pokal Jurija Gagarina za zmago v ligi KHL. Lani je bil s 63 točkami, 31 goli in 32 podajami, tudi najboljši strelec lige.

Pred tem je Kovalčuk v ligi NHL odigral 848 tekem za Atlanto Thrashers in New Jersey Devils ter dosegel 428 golov. Julija 2013 je nepričakovano prekinil 15-letno pogodbo z New Jerseyjem, vredno 100 milijonov dolarjev in se vrnil v Rusijo, pa čeprav bi z obstoječo pogodbo še lahko zaslužil 77 milijonov ameriških zelencev.

Po neuradnih podatkih naj bi Kovalčuk v Los Angelesu na leto zaslužil 6,25 milijona dolarjev.

Velika čast Kopitar z naskokom spet do prestižne nagrade

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.