Vrača se Prevčev veliki rival

Foto: EPA
Foto: EPA
Po večmesečnem premoru se v karavano smučarskih skokov vrača eden najboljših skakalcev zadnjih let Severin Freund.
Oglej si celoten članek

Nekdanji dobitnik velikega kristalnega globusa Severin Freund se po petih mesecih vrača v tekmovalne kroge.

Dvakratni svetovni prvak in olimpijski zmagovalec v ekipni konkurenci je bil imenovan v nemško reprezentanco za zadnji dve tekmi poletne velike nagrade v Hinzenbachu in Klingenthalu. 

Za Freunda bodo to prve uradne preizkušnje po operaciji kolčnice. Poleg zmagovalca 21 tekem za svetovni pokal bodo nemške barve branili še Richard Freitag, Andreas Wellinger, Andreas Wank, Karl Geiger in David Siegel.

''Veselimo se skakalnega konca tedna v Hinzenbachu in Klingenthalu. Finale poletne velike nagrade pred domačimi gledalci v Klingenthalu je velik privilegij za nas in ekipa je zelo motivirana. V zadnjih dneh smo trenirali v Bischoshofnu in Ramsauu. Po vrnitvi Severina Freunda je naša skupina spet popolna. Severin je zdrav in lahko trenira po načrtu. Dve tekmi bosta dober test zanj pred začetkom sezone svetovnega pokala,'' je povedal trener nemške reprezentance Werner Schuster.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.