Vratarka Krima rešila točko v Nemčiji

Foto: Krim Mercator/Facebook
Foto: Krim Mercator/Facebook
Slovenske rokometne prvakinje so prišle do pomembnega remija v gosteh.
Oglej si celoten članek

Rokometašice Krima Mercatorja so na današnji tekmi 10. kola lige prvakinj v gosteh igrale neodločeno z nemškim Bietigheimom (22:22).

Ljubljanska ekipa je po nekaj manj kot dvomesečnem premoru znova stopila na veliko mednarodno sceno, v izjemno pomembni tekmi za šesto mesto v skupini A pa je v Ludwigsburgu v bližini Stuttgarta igrala neodločeno z nemškim Bietigheimom. Absolutna junakinja dvoboja je bila 27-letna srbska vratarka Jovana Risović, ki je zbrala 15 obramb, deset sekund pred koncem dvoboja pa z bravurozno obrambo preprečila zmago nemških rokometašic, ki so na lanski prvi oktobrski tekmi v Ljubljani klonile z 26:28.

Reprezentant Prebolel koronavirus in se pridružil kolegom

V Ludwigsburgu se je od prve minute odvijal izenačen in enakovreden boj, sredi prvega polčasa pa so gostiteljice izkoristile krizo v igri slovenskih rokometašic in jim v 21. minuti ušle na tri gole (6:9). Ljubljanski trener Uroš Bregar je zahteval minuto odmora, po njej pa se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Nemke so še naprej prevladovale, v 24. minuti pa so jim ušle na pet golov (7:12).

Slovenske prvakinje so ob polčasu zaostajale za štiri gole (10:14). V začetku drugega so nekoliko dvignile svojo igro na vseh ravneh ter se jim po golu Nizozemke Harme van Kreij v 39. minuti približale na gol zaostanka (17:18), v 46. minuti pa po zadetku Valentine Klemenčič tekmo postavile v začetno izhodišče (20:20).

V končnici tekme sta obe ekipi delali začetniške napake, obe pa nista izkoristili svojih priložnosti za zmago. Krimovke so v 52. minuti po golu Tije Gomilar Zickero s sedemmetrovke po dolgem času povedle z 22:21, v izenačeni končnici nekajkrat imele priložnost potrditi zmago, a tega niso storile. V končnici tekme so trepetale za zmago, iz godlje pa jih je rešila Risovićeva, ki je deset sekund pred koncem ubranila nasprotni napad nemške ekipe za zmago.

"Po ponovnem vodstvu smo imele priložnost, da v tem ritmu nadaljujemo in osvojimo obe točki, a smo zadovoljne tudi s točko. Ne smemo biti razočarane, saj so tudi tekmice imele priložnost, da bi zmago obdržale doma. Bile smo borbene, žal pa zaradi dolgega tekmovalnega premora še nismo v optimalni formi. Prepričana sem, da bomo do naslednje tekme še boljše."
Jovana Risović, vratarka Krima

Slovenska zasedba je na dosedanjih devetih tekmah enkrat zmagala, trikrat igrala neodločeno ter doživela pet porazov.

Krim Mercator bo v prihodnjem kolu v soboto, 16. januarja, gostil francoski Metz.

V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tija Gomilar Zickero s petimi goli, Francozinja Oceane Sercien Ugolin je prispevala štiri zadetke.

EHF liga prvakinj (skupina A), 10. kolo:

Bietigheim - Krim Mercator 22:22 (14:10)
Smits 6, Naidzinavicius 5; Gomilar Zickero 5, Sercien Ugolin 4.

Ferencváros - CSM Bukarešta 31:27 (14:16)
Kristiansand - Esbjerg 28:28 (16:14)
Metz - Rostov Don 27:26 (14:13)

LESTVICA:
1. Rostov Don 13 (-1)
2. CSM Bukarešta 11
3. Metz 10 (-2)
4. Ferencváros 10 (-1)
5. Kristiansand 8 (-4)
6. Krim Mercator 5
7. Esbjerg 4
8. Bietigheim 3

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.