Vratarka umrla pri prečkanju Sredozemskega morja

Foto: EPA
Foto: EPA
Med številnimi žrtvami migrantov in beguncev pri prečkanju Sredozemskega morja je tudi vratarka gambijske nogometne reprezentance Fatim Jawara, je za nemško tiskovno agencijo dpa povedala sestrična 19-letne Jaware Ablie Jobarteh.
Oglej si celoten članek

Fatim Jawara je umrla 27. oktobra pri prečkanju Sredozemskega morja na poti iz Libije v Italijo. Septembra je zapustila rodno Gambijo in nato preživela nekaj tednov v kampu v libijski Misrati, preden se je vkrcala na čoln, namenjen v Italijo.

Družino pokojne je o smrti obvestil tihotapec, komur je Jawara plačala za pot v Italijo, pravi njena sestrična Ablie Jobarteh.

"Žalujemo zaradi te velike izgube za naš narod in za naš nogomet," je dejal predsednik gambijske nogometne zveze Lamin Kaba Bajo.

Jawara je na mednarodno sceno stopila leta 2012, ko je branila za gambijsko vrsto na svetovnem prvenstvu do 17 let v Azerbajdžanu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.