Vrhunski letalec izginil z obličja Zemlje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Češkega rekorderja v smučarskih poletih pogrešajo že več kot mesec dni.
Oglej si celoten članek

Češki mediji poročajo o skrivnostnem izginotju nekdanjega vrhunskega letalca Antonína Hájeka (35). Aktualni češki rekorder (236 m), ki je pred sedmimi leti presenetljivo končal kariero, je pogrešan že od začetka oktobra.

Njegovo izginotje preiskuje tudi policija.

Orli Vsi Slovenci uvrščeni na prvo tekmo

Po navedbah češkega portala Sport.cz je družina prijavo na policijo podala 2. oktobra, odtlej pa o pogrešanem skakalcu ni bilo ne duha ne sluha. "Iskanje pogrešane osebe se nadaljuje. Moški se odtlej še ni javil," je sporočila tiskovna predstavnica policije Adéla Fialová.

Foto: Profimedia Antonin Hajek Trenutno nihče ne ve, kam se je izgubil 35-letnik, ugiba pa se, da je šel s trebuhom za kruhom v Malezijo, kjer naj bi poskušal obrniti nov list v življenju. Če je temu tako, je odločitev sprejel brez vednosti družine, ki od njegovega izginotja tava v temi.

Nekdanji skakalec, ki se je zaradi slabih rezultatov in poškodb upokojil pri 27 letih, je imel v zadnjem obdobju tudi nekaj težav v zasebnem življenju. Leta 2019 si je obljubil večno zvestobo s psihoterapevtko Veroniko Pankovo, s katero naj bi se pred kratkim ločila zaradi njegove nezvestobe. Policija zato upa, da se za izginotjem skriva razpad zakona in ne morebitne zlovešče okoliščine.

Tekmovalec iz Libereca je v svetovnem pokalu debitiral leta 2004, leto kasneje pa se je prvič zapisal med dobitnike točke. V karieri se nikoli ni uvrstil na zmagovalni oder. Najbližje je bil v sezoni 2009/2010, ko je na Kulmu osvojili četrto mesto. Udeležil se je olimpijskih iger v Vancouvru (2010) in Sočiju (2014), najboljšo uvrstitev pa je dosegel s sedmim mestom v Kanadi. 

Po koncu kariere je ostal povezan s smučarskimi skoki. V začetku leta 2020 je kratek čas vodil moško državno reprezentanco, nazadnje pa je delal s češkimi dekleti.

Leta 2010 je v Planici pristal pri 236 metrih, s čimer je samo za tri metre zaostal za takratnim svetovnim rekordom. 

Svetovni pokal Slovenski skakalki med prvimi tremi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:42 5. November 2022.

    Izginil z obličja Zemlje? Na Luno? Ni odšel s trebuhom za kruhom, ampak s tičem za žemljo. :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.