Vrnitev v Ohio

Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Bil sem deček iz severnega Ohia. Zdaj se vračam domov," je vrnitev v Cleveland napovedal košarkarski zvezdnik LeBron James.
Oglej si celoten članek

"Še preden je koga zanimalo, kje bom igral košarko, sem bil deček iz severnega Ohia. Moja povezava z njim je večja od košarke. Tega se nisem zavedal kar nekaj let. Zdaj se," je preko spletne strani Sports illustrated sporočil LeBron James.

Ta se tako po štirih sezonah v Miamiju, osvojil je tudi dva naslova v ligi NBA, vrača v Cleveland. Za Cavalierse je sicer prvič zaigral v sezoni 2003/04, zapustil pa ga je po sedmih sezonah. "V Miami sem odšel zaradi Dwyana Wada in Chrisa Bosha. Verjel sem, da nam lahko uspejo velike reči. To se je tudi zgodilo. Ena najtežjih reči je bila zapustiti to, kar nam je uspelo s skupnimi močmi ustvariti. Za vedno bomo ostali bratje," je še sporočil štirikratni najkoristnejši igralec v rednem delu lige NBA in dodal: "Ne želim, da bi zdaj ljudje govorili, da se nisem razumel s trenerjem Erikom Spoelstro ali s predsednikom Patom Rileyjem, da Miami ni mogel sestaviti močne ekipe .. Vse to preprosto ne drži."

"Ko sem zapuščal Cleveland sem imel pred sabo le en cilj - osvojitev naslova. To mi je uspelo dvakrat. Miami pozna občutek, ko si najboljši, Cleveland tega že dolgo ni doživel. Še vedno si želim osvajati lovorike, predvsem pa si želim naslov prinesti v severni Ohio," je svojo odločitev še pojasnil Kralj James.

Ta je zatrdil, da si je kariero vedno želel skleniti pri Clevelandu: "Svoje otroke želim vzgajati v domačem mestu. Pogovarjal sem se z ostalimi ekipami, a Miami sem bil pripravljen zapustiti le v primeru, da se vrnem v Cleveland. Le to me je lahko osrečilo."

Naslova sicer ne obljublja, v veselje pa mu bo trenirati z obetavnimi mladeniči kot sta Kyrie Irving in novinec Andrew Wiggins.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.