Vrniti mora za pol milijona nagrad

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ruska maratonka mora vrniti skoraj pol milijona evrov, ker so jo ujeli pri jemanju nedovoljenih poživil.
Oglej si celoten članek

Britansko sodišče je odločilo, da mora ruska maratonka Lilija Šobukova, ki so ji leta 2014 dokazali jemanje prepovedanih poživil, vrniti 476.000 evrov, ki jih je dobila od organizatorjev londonskega maratona za nastopa 2010 in 2011.

Londonski prireditelji se zavedajo, da jih čaka naporna in dolga pot do vrnitve denarja, saj kazni ne more implementirati v Rusiji. "Naredili bomo vse, da kršitelji ne uidejo roki pravice in da si z dopingom ne bodo okoristili. Vsak evro, ki ga bomo dobili od tekmovalke, bomo razdelili med udeleženke, ki si niso pomagale s prevarami," so sporočili.

Osemintridesetletna Šobukova je sicer doživljenjsko suspendirana z londonskega maratona, prav tako pa so jo prireditelji maratona v Chicagu izbrisali iz vseh uradnih rezultatov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.