Vroč zadnji dan dal vse odgovore o Ligi prvakov in obstanku

Foto: Epa
Foto: Epa
S tekmami 38. kola se je končala letošnja sezona elitne angleške nogometne lige. Dobili smo še zadnje udeležence evropskih pokalov in moštva, ki se poslavljajo od najvišjega ranga.
Oglej si celoten članek

Največ oči je bilo uprtih v obračun med Leicester Cityjem in Manchester Unitedom, v katerem si je zmagovalec zagotovil mesto med prvo četverico. Uspešnejši so bili "rdeči vragi" (0:2), ki so oslabljene "lisjake" dotolkli v drugem polčasu. V 70. minuti je enajstmetrovko po prekršku nad Anthonyjem Martialom izkoristil Bruno Fernandes, v sodnikovem dodatku je zmago potrdil Jesse Lingard.

Si za pivo? Lampard obžaluje, kar je storil Kloppu: "To ni bilo prav"

Man Utd tako osvojil tretje mesto, četrta pozicija pa je pripadla Chelseaju, ki je doma ugnal Wolverhampton (2:0). Oba gola so Londončani zabili v končnici prvega polčasa.

Poraz "volkov" je ponudil priložnost Tottenhamu, ta je z remijem pri Crystal Palacu (1:1) skočil na šesto mesto in si s tem zagotovil kvalifikacije za Ligo Evropa.

Razburljiv večer Slavil naslov, tatovi mu medtem ukradli dragocen avtomobil

Napeto je bilo v boju za obstanek. Na koncu je Aston Villa, edini strelec za birminghamsko moštvo je bil Jack Grealish (na sliki spodaj), z neodločenim izidom pri West Hamu (1:1) storila dovolj za ohranitev premierligaškega statusa, saj je Watford, kljub kopici pripravljenih priložnosti, izgubil pri Arsenalu (3:2). Poslovil se je tudi Bournemouth, čeprav je slavil na gostovanju pri Evertonu (1:3).

Foto: Epa Jack Grealish Aston Villa

Že prej se je z izpadom sprijaznil Norwich, ta je za slovo visoko klonil pri Manchester Cityju (5:0). Prvak Liverpool je po preobratu v gosteh premagal Newcastle (1:3).

Southampton je bil, prav tako po preobratu, boljši od Sheffield Uniteda (3:1), medtem ko je Burnley doma priznal premoč Brightonu (1:2). 

Premier League, 38. kolo:

Leicester City - Manchester United 0:2 (0:0)
Chelsea - Wolverhampton Wanderers 2:0 (2:0)
Arsenal - Watford 3:2 (3:1)
West Ham United - Aston Villa 1:1 (0:0)
Everton - Bournemouth 1:3 (1:2)
Crystal Palace - Tottenham Hotspur 1:1 (0:1)
Southampton - Sheffield United 3:1 (0:1)
Newcastle United - Liverpool 1:3 (1:1)
Manchester City - Norwich City 5:0 (2:0)
Burnley - Brighton & Howe Albion 1:2 (1:1)

LESTVICA:
1. Liverpool 99
2. Manchester City 81
3. Manchester United 66
4. Chelsea 66
5. Leicester City 62
6. Tottenham Hotspur 59
7. Wolverhampton Wanderers 59
...
17. Aston Villa 35
18. Bournemouth 34
19. Watford 34
20. Norwich City 21

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.