Vršič ima ceno, od katere ne odstopamo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nogometaši Olimpije se še naprej mudijo na zimskih pripravah v Španiji, kjer jih spremlja tudi športni direktor Mile Ačimović, ki mu je v Ljubljani uspelo zadržati Dareta Vršiča.
Oglej si celoten članek

"Igralci imajo na voljo vse, kar potrebujejo za kakovostno pripravo na drugi del sezone. Naporno trenirajo, saj morajo že zdaj nabrati moči za celotno koledarsko leto. Vemo, da v Sloveniji poletnega oddiha v nogometu praktično ne poznamo. Zato je zimski premor ključen," je za spletno stran Olimpije dejal športni direktor Mile Ačimović, ki budno spremlja vsak trening zmajev v Španiji, kjer so že odigrali tudi dve prijateljski srečanji (poraza proti Moldeju in zmaga proti Göteborgu).

Bojan Prašnikar ima na voljo vse igralce, vključno s tremi novinci (Dejan Djermanović, Nikola Nikezić in Aljaž Ivačič). Hkrati pa ima nekdanji slovenski selektor še naprej na voljo tudi Dareta Vršiča in Sretena Sretenovića, ki sta bila v pravkar končanem zimskem prestopnem roku najbolj zanimiva tujim klubom. "Kar se tiče Dareta, ima Olimpija zanj postavljeno ceno, od katere ne odstopamo, prav tako pa ima svoje želje in zahteve igralec. Ponudbe, ki bi zadovoljila tako klub kot Vršiča, ni bilo. Sretenović je imel konkretno ponudbo s Poljske, Olimpija je bila s ponujenim zadovoljna, on pa se za svoje pogoje s Poljaki ni dogovoril," je razložil vodja Olimpijine kadrovske politike in dodal: "Januarski prestopni rok je specifičen in moraš reagirati hitro. Zato smo hitro pripeljali dva napadalca in s tem okrepili del ekipe, ki je bil najbolj problematičen. Z opravljenim smo zadovoljni."

Čeprav Vršič v svojih nogah zagotovo premore dovolj kakovosti, da bi zaigral tudi v veliko močnejšem prvenstvu od našega, pa ni razočaran, ker bo vsaj še pol leta ostal v Ljubljani: "V nogometu vlada velika kriza, dokaz za to je tudi ta prestopni rok. Glede na moja leta je bila morda odškodnina nerealna, a se s tem ne obremenjujem. Klub je želel najbolje zame in zase, izpadlo je tako, da ostajam v Olimpiji. Tudi sam bi prestop raje izpeljal poleti kot pa med sezono, saj januarja kupujejo le tisti, ki krpajo luknje, ker nimajo rezultatov."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:03 2. Februar 2012.

    Eno življenje, ena ljubezen!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.