Vršič poslušal nasvet Tavaresa: "Streljaj!"

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Daretu Vršiču bi tudi najbolj zahtevni navijači oprostili, če bi na svojem tekmovalnem debiju v dresu Maribora deloval malce "zarjavelo", toda segovška levica je proti Sevilli v Ljudskem vrtu dokazala, da ji vsaj v Sloveniji ni para.
Oglej si celoten članek

Na debiju kot iz sanj je Dare Vršič zabil svoj prvi klubski gol po skoraj dveh letih in po hitrem postopku prepričal navijače Maribora, ki so v njem še vedno videli kapetana Olimpije. Prav v dresu zeleno-belih je Vršič zabil zadnji gol, aprila 2012, nato pa se podal v Austrio, kjer je v zadnji sezoni preživljal pravo kalvarijo in ni odigral niti minute tekmovalnega nogometa, a ga to ni ustavilo, da že na svojem premiernem nastopu zabije pravi evrogol Sevilli.

"'Tava' (Marcos Tavares, op. a.) mi je tri metre stran rekel, da naj streljam – takrat sem streljal," je nepozabni trenutek iz 81. minute opisal Vršič, ki je zabil po vsega petih minutah na zelenici.

"Komaj čakam naslednje tekme"

"Vodili smo, ampak konec koncev smo tudi zgubljali. Recimo, da je to realen rezultat, s katerim moramo biti zadovoljni. Res je, da sem dolgo razmišljal o tej tekmi. Strah me ni bilo, bilo je nekaj treme. Čakal sem odziv in mislim, da sem se dobro vklopil. Občutki so perfektni. Zahvalil bi se navijačem, ki so me res lepo sprejeli. Komaj čakam naslednje tekme v Ljudskem vrtu," je nadaljeval.

Vršič morda res ni zamenjal barve kluba, iz vijoličaste Austrie je prišel v vijoličasti Maribor, a je s povratkom v domovino dobil mnogo več kot le to. Po katastrofalni epizodi v romunski Politehnici se je opekel tudi v severni soseščini, podobno kot nekoč navijači Olimpije pa bodo lahko zdaj tudi privrženci ob Dravi uživali v trenutkih navdiha dokazovanja željnega reprezentanta. Prav v dresu Slovenije je v Ljudskem vrtu, le da takrat na severni strani, zabil enega izmed golov leta Srbiji.

Atmosfera zabavna, fenomenalna in sproščena

"Očitno mi Ljudski vrt 'paše'. In komaj čakam naslednjo tekmo," je še povedal Vršič. "Da bi začel že naslednjo? Uh, ne razmišljam še tako daleč. Zdaj se bom najprej malce poveselil kakšno urico in lepo zaspal ter sanjal. Po enem letu ali pa tudi več brez prave tekme sem končno dočakal to tekmo. In izpadla je fenomenalnoTa izbira za selitev je bila iz vseh razlogov fenomenalna. Lahko povem le, da je atmosfera v ekipi zabavna, fenomenalna, sproščena in ni bilo težav, da se ne bi vklopil."

Vlogo favorita je pred povratno tekmo na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán znova prepustil Sevilli, čeprav nogometaš iz Segovcev pri Apačah meni, da je tudi četrtkov obračun pokazal, da lahko vijoličasti brez večjih težav igrajo s sedmo ekipo španske La Lige.

Lahko bi dočakali presenečenje

"Sevilla je v vsakem primeru favorit, sploh s tem rezultatom 2:2. To pomeni, da moramo mi zadeti tam, Sevilli ni potrebno, tudi zaradi tega so še v večji prednosti, kot bi bili v normalni situaciji," je še povedal Vršič, ki si je po številki 22 pri Olimpiji tokrat izbral nenavadno številko 2.

Foto: EPA Filipović Vitolo Mezga Maribor Sevilla Evropska liga šestnajstina finala Ljudski "Ekipa Seville se je precej spremenila in danes smo videli, da se lahko z njimi kosamo brez težav. Prvi polčas mislim, da oni kaj dosti od igre niso imeli, niso našli prave ideje. Medtem ko mi, ko smo spustili žogo, smo v treh, štirih podajah prišli v priložnost. Strokovno vodstvo bo naredilo vse, da se najbolje pripravimo na tekmo. Petkrat sem že rekel, da se vidi, da lahko igramo s Sevillo. Verjetno nas bo malo tudi podcenila, verjetno se že vidi v naslednjem krogu, z njo pa smo si tu-tu, če igramo tako, kot v prvem polčasu. Na ta način bi lahko dočakali kakšno presenečenje."

Bohar: Lepšega prvenca si ne bi mogel zaželeti

Nekdanji (in morda bodoči) reprezentant si je prislužil tudi pohvale Damjana Boharja, ki tudi sam trka na vrata izbrane vrste, tokrat pa je podobno kot proti Wiganu na zadnji tekmi skupinskega dela zapravil lepo priložnost v drugem polčasu, ki na srečo vijoličastih znova ni bila usodna.

"Dare Vršič je odlična okrepitev in to je danes tudi potrdil. Mislim, da si lepšega prvenca ne bi mogel zaželeti. Obenem mu za to tudi čestitam. Na koncu moramo biti zadovoljni s končnim rezultatom, saj moramo vedeti, da je Sevilla odličen nasprotnik z odličnimi posamezniki.Za prvi polčas bi rekel, da smo bili mi boljši, ko smo pričeli drugega, sem dobil občutek, da so oni začeli dvigovati ritem in takoj zadeli dvakrat. To nas je malce potrlo, a smo se hitro vrnili," je dejal Bohar.

"Bila je še moja 'šansa', ki je nisem izkoristil. Bila je enaka, kot proti Wiganu, žoga je šla mimo vrat. Tekma je prišla ob pravem času, zdaj je še največ moči, mogoče še ni takšne uigranosti, a to bomo popravili do naslednje tekme v Sevilli in skušali tudi tam presenetiti. Posebej bi se zahvalil navijačem, ker je bilo pred in po tekmi neverjetno, kako so navijali. To je tisti naš dvanajsti igralec, ki nas vedno ponese. To smo videli tudi danes, ko smo zaostajali."

Filipović: Izkoristijo vsako napako

Zadovoljen je bil po tekmi tudi aktivni slovenski reprezentant Željko Filipović, ki je brez standardnega soigralca v osrčju zvezne vrste Aleša Mertlja združil moči z mladim Amirjem Derviševićem in se v malce bolj ofenzivni vlogi kot je to v navadi "reprezentančno" izkazal.

"Oni pač izkoristijo vsako našo napako. Pri golu za 2:1 jaz mislim, da ni bila napaka – pač, dobili smo ga iz prekinitve, to je neka individualna kvaliteta. Kar pa se tiče naše igre ... Smo na začetku nekega obdobja in lahko rečem, da smo v dobrem stanju," je dejal še en nekdanji član Olimpije.

"Bali se nismo, a poanta je, da so oni v prednosti pred nami. Vidi se, da so v ritmu, mi pa smo dali vse od sebe in mislim, da je rezultat aktiven. V Španijo gremo z neko dobro popotnico, danes pa smo videli tudi, da lahko igramo in upam, da bo naslednji teden še boljše. Vedno je lahko še boljše, popravljati ne moremo ničesar – kar je bilo, je bilo. Trener nas vedno dobro pripravi, potem pa smo mi sami na igrišču. Pomembno je tudi, koliko nam pusti nasprotnik. Lahko pa rečem, da smo se dobro postavili, v prvem polčasu oni razen zadnje 'šanse' v zadnji minuti niso imeli nekih izrazitih priložnosti, zato menim, da je bila to dobra tekma."

Evropski Maribor

Če presežkov v prvem polčasu na zelenici ni bilo, razen seveda vodilnega gola Marcosa Tavaresa po izvrstnem prodoru in podaji Martina Milca, je bilo toliko bolj razgibano dogajanje na tribunah, kjer so Štajerci znova pripravili izjemno kuliso,  tudi ob presenetljivem zaostanku pa podpora ni jenjala.

"Hvala navijačem, to je prvo. Danes so bili spet fantastični, a mislim, da smo si mi to zaslužili. Res ne vem, kaj bi še morali narediti, da stadion ne bi bil poln. Kar pa se tiče navijačev, so oni vedno naš dvanajsti igralec, tudi danes so bili dobri. Mi smo se trudili po najboljših močeh in upam, da jih nismo razočarali," je še povedal Filipović.

"Mi vemo, kaj delamo. To je naš način igre. Neko nadigravanje z njimi in puščanje veliko prostora igralcem, kot je Rakitić, je nesmiselno. Mi smo čakali na neke 'kontre', ko smo imeli žogo, smo dominirali. Mislim, da smo prikazali neko evropsko tekmo proti enemu velikemu evropskemu klubu, kot je Sevilla."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:52 21. Februar 2014.

    Bravo Maribir,pod nujno novega golmana.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.