Vrtenja, nesreča Grosjeana ...

Foto: Profimedia Romain Grosjean
Na prvem treningu najhitrejši Lewis Hamilton.
Oglej si celoten članek

Prvi trening voznikov formule ena za veliko nagrado Velike Britanije je pripadel domačinu Lewisu Hamiltonu v Mercedesu. Drugi čas je na dirkališču v Silverstonu dosegel njegov moštveni kolega Finec Valtteri Bottas, tretjega pa Nemec Sebastian Vettel v Ferrariju.

Hamilton želi pred nastopom na domačih tleh čim prej pozabiti na dirko v avstrijskem Spielbergu, ki je Britanec minuli vikend ni končal. Z odstopom je vodstvo v skupnem seštevku prepustil Vettlu. Na današnjem uvodnem treningu v Silverstonu je bil Hamilton 0,367 sekunde hitrejš od Bottasa, Vettel pa je zaostal za skoraj pol sekunde.

Pred nedeljsko dirko ima Vettel v skupnem seštevku svetovnega prvenstva točko prednosti pred Hamiltonom.

Prvi trening je zaznamovalo kar nekaj vrtenj, Romain Grosjean, ki je v Avstriji zasedel četrto mesto, pa je končal tudi v zaščitnih pnevmatikah ob stezi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.