Vrtnice na Ljudskem vrtu izzivajo vijolice

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Goričani so z velikimi načrti pripotovali v Maribor, ti pa so jim pokazali zakaj so vodilni klub prvenstva in zadržali Koper na petih točkah zaostanka.
Oglej si celoten članek

Vse tekme 26. kola slovenske prve nogometne lige so bile na sporedu že v soboto. Debi kola je gostil Ljudski vrt, kjer so Mariborčani gostili vrtnice iz Gorice. Čeprav so primorci v štajersko prestolnico dopotovali z velikimi načrti, ki bi jih vrnili v igro za naslov, pa so se v Gorico vrnili sklonjenih glav po porazu z 0:2.

Tekma se je začela s počastitivjo jubileja Aleša Mertlja, ki je odigral še 200. tekmo v vijoličastem dresu. Glavni junak večera pa je bil Goran Cvijanovič, ki v zadnjem obdobju igra kot prerojen. 'Cvijo' je svojemu nekdanjemu moštvu zabil dva zadetka in tako poskrbel za nove tri točke vodilnih Mariborčanov, ki ostajajo trdno v sedlu. 

Krka s pomočjo Celja dobiva boj za obstanek

Mariborski poraz bi bil sicer dobrodošlo darilo za najbližje zasledovalce iz Kopra. Kanarčki so namreč na Bonifiki z 2:1 odpravili Zavrč, ki v letu 2014 ostaja brez zmage, in se tako Mariboru prbiližali na vsega dve točki zaostanka, a le za nekaj ur. Domača junaka sta bila Jaka Štromajer in Domen Črnigoj, ki sta dosegla zadetka in s tem izničila prosti strel Fučka na drugi strani. 

Olimpija nadaljuje niz remije, tokrat se je brez zadetkov razšla s sosednjimi Domažlčani, ki so tako obdržali šesto mesto na lestvici. To je že druga prvenstvena tekma zapored, ko zmaji niso našli poti do mreže nasprotnika. Boj za obstanek v ligi pa še naprje dobiva novomeška Krka, ki je ob remiju z Rudarjem in porazu Triglava v Celju povišala svoje prednost pred Kranjčani na štiri točke. 

Prva Liga TS, 26.kolo:

Krka : Rudar Velenje 1:1 (1:1)
Kramarič (19); Podlogar (44)
RK: Firer (42/Rudar)

Luka Koper : Zavrč 2:1 (1:0)
Štromajer (27), Črnigoj (85), Fuček (77)

Olimpija : Domžale 0:0 

Celje : Triglav 2:0 (1:0)
Verbič (19), Zajc (69)

Maribor : Gorica 2:0 (1:0)
Cvijanovič (41, 60/11-m)
RK: Modolo (58), Bazzofia (93/oba Gorica)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.