Vrtnice v Krškem niso zacvetele

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nogometaši Krškega so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma z 1:0 premagali Gorico.
Oglej si celoten članek

Na prvi tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije so Krčani na svojem stadionu, na katerem niso zmagali že vse od drugega kola naprej, ko so bili boljši od Koprčanov, gostili nogometaše Gorice. To je bil šele drugi medsebojni obračun tokratnih tekmecev, na prvem, konec avgusta je bila s 3:1 boljša Gorica. Ta je v Krško prišla le brez kaznovanega Matije Široka ter poškodovanih Mihe Gregoriča in Marshala Mfona Johnsona. V domači ekipi sta manjkala poškodovani Dejan Urbanč in kaznovani Marko Perković.

Uvodne minute tekme so pripadle domačim nogometašem, ki so bili več pri žogi, prvo resno priložnost pa so imeli v 9. minuti, ko se je po globinski podaji David Poljanec sam znašel pred vratarjem Gregorjem Sorčanom, mladi slovenski reprezentančni vratar pa je žogo po strelu po tleh odbil v kot. Pet minut pozneje se je po strelu Blessinga Elekeja v vratih domačih izkazal Marko Zalokar.

Krčani so premoč unovčili v 17. minuti, ko je po podaji Luke Volariča z leve strani v kazenskem prostoru najvišje skočil Luka Štefanac in z glavo premagal nemočnega Sorčana. Tudi po doseženem zadetku so varovanci Tomaž Petroviča prevladovali na igrišču, si ustvarili nekaj polpriložnosti, najbližje novemu zadetku pa so bili v 39. minuti, ko je razpoloženi Volarič lepo zaposlil Luko Žinka, a je bil Sorčan tokrat na mestu.

Domačini, ki so v prvih 45 minutah igrali samozavestno in brez težav prihajali pred vrata gostov, so bili tudi v uvodu drugega polčasa nevarnejši nasprotnik. Prvi strel v okvir vrat so v drugem polčasu sprožili domači nogometaši, vendar je bil strel Volariča lahek plen za gostujočega vratarja.

Pred domačimi vrati je bilo vroče v 69. minuti, ko je po podaji Amela Džuzdanovića najboljši strelec gostov Miran Burgić z glavo streljal za las mimo vrat. Štiri minute pozneje je v okvir vrat streljal Eleke, vendar prave nevarnosti za Zalokarja ni bilo. Krčani so se zadovoljili z minimalnim vodstvom, obe letošnji tekmi so dobili z 1:0 in več pozornosti namenili obrambi. Vseeno so ob izteku 90 minut imeli še eno lepo priložnost, goste pa je po strelu Gregorja Sikoška še enkrat več rešil Sorčan. Tik pred zadnjim sodniškim žvižgom je bilo vroče še v kazenskem prostoru domačih. Poskus Alena Jogana z glavo je z izjemno obrambo zaustavil Zalokar in tako domačim zagotovil tri točke.

"Čestital bi fantom za fantastično tekmo, za najboljšo v tej sezoni. Predvsem začetek tekme je bil odličen, bili smo agresivni kombinatorni in hitri. Zasluženo smo povedli. V drugem polčasu je bilo več borbe, do izraza je prišla želja in disciplina v igri. Mislim, da smo Novogoričane kar precej onemogočili v igri, sami pa smo tudi imeli še kakšno priložnost. Vsa čast fantom za borbom, pohvalil pa bi tudi navijače, ki so nas v ključnih trenutkih ponesli. Na koncu je to lepa zmaga," je po dvoboju dejal trener Krškega Petrovič.

"Skušali smo dati svoj maksimum. Pred tekmo smo dejali, da ne bomo gledali na lestvico, na točke, na prejete in dane gole ... Poskušali smo nekaj narediti za svojo dušo. V minuli sezoni smo zmagovali, v tej je to težko. Dejstvo je, da porazi vplivajo nate, fantje niso roboti. Danes smo bili na maksimumu, zmaga je zelo pomembna za samozavest, sami sebi smo dokazali, da se da nekaj narediti. Fantje res dobro delajo, je pa razlika med drugo in prvo ligo ogromna. Zmaga pomeni po treh mesecih tudi neko olajšanje, za njo pa moramo biti takšni kot danes. To je težko ponavljati vsak dan. Zmage sem zelo vesel predvsem zaradi fantov in tudi navijačev, ki so res čudo. Tudi na zadnji tekmi, ko smo igrali slabo v Novem mestu, so nas vseskozi glasno podpirali. Tudi njim smo želeli dati nekaj, da še naprej vztrajajo z nami," je še dodal Petrovič.

Z zmago so se krški nogometaši vsaj začasno rešili zadnjega mesta in so zdaj osmi, Gorica je ostala na tretjem mestu.

Prva liga TS, 16. kolo:

Krško : Gorica  1:0 (1:0)
Štefanac 17.

Celje - Olimpija
Domžale - Zavrč
Maribor - Rudar
Luka Koper - Krka

Lestvica:
1. Olimpija 32 (-2)
2. Domžale 28 (-1)
3. Gorica 28
4. Maribor 25 (-2)
5. Zavrč 22 (-1)
6. Rudar 18 (-1)
7. Krka 17 (-1)
8. Krško 13
9. Luka Koper 12 (-1)
10. Celje 11 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.