Vrtnice zbodle vijolice za 2. zaporedni remi

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Olimpija je prednost Maribora znižala na še vedno velikih 14 točk, potem ko je v 28. kolu prvič v letošnji sezoni ugnala Celje (2:1), vijoličasti pa so v sredo remizirali z Gorico (0:0). Domžale so z novim trenerjem Stevanom Mojsilovićem remizirale z velenjskim Rudarjem (1:1), Koper pa je zanesljivo premagal Muro (3:1). Žarek upanja za Triglav.
Oglej si celoten članek

Prednost Maribora na vrhu lige je po remiju vijolic v Novi Gorici spet upadla na 14 točk, domača HiT Gorica pa se je s točko proti prvakom spet vrnila na tretje mesto na lestvici zaradi boljše gol razlike od Mure 05. Državni prvaki so pri Goričanih dolgo časa iskali pot do gola, domače moštvo pa je bilo verjetno celo nevarnejši nasprotnik. Kljub vsemu bi lahko rezervist Marcos Tavares v 92. minuti rešil celo zmago za Maribor, a je po podaji iz kota zadel prečko Darka Brljaka.

V slabem prvem polčasu so vrtnice močno zapretile tik pred koncem, ko je najprej Goran Galešić v 43. minuti od daleč raztegnil rezervnega vratarja Marka Pridigarja, ki je nadomeščal poškodovanega Jasmina Handanovića, iz sledečega kota pa je Alen Jogan iz le nekaj metrov streljal preko mariborskega gola. Brljak je v drugem polčasu ubranil strel z glavo Daliborju Volašu, ki je ostal povsem sam po podaji iz kota, na drugi strani pa so Goričani zapravili mat situacijo.

Rezervist Vicente, ki se šele dobro vrača po poškodbi, je v 76. minuti z idelano žogo po tleh sredi kazenskega prostora našel Vita Pluta, nekdanji član Maribora pa je iz neposredne bližine grdo zgrešil s strelom prek gola. Pritisk Maribora bi v zadnjih minutah kmalu rodil tudi zmagoviti gol, a je poizkus Aleša Mertlja najprej dobro ubranil Brljak, strel Gorana Cvijanovića je končal v bloku, v izdihljajih pa je Tavares kot že rečeno stresel le prečko.

Zaspana Mura prespala tekmo v Kopru

Koper je na Bonifiki izkoristil zaspan začetek Mure in že v prvih 20 minutah zadel dvakrat, medtem ko so bili gostje povsem nenevarni. Najprej je po podaji iz kota že po treh minutah igre povsem neoviran zadel Ivica Guberac, na 2:0 pa je s svojim tretjim golom na zadnjih dveh tekmah povišal hrvaški napadalec Ivan Brečević.

Poletni Koprčani so po desetih minutah drugega polčasa vodili že s 3:0, ko je Davor Bubanja našel Mateja Pučka, ki je kljub oklevanju premagal Filipa Drakovića. Nekaj časti slabim murašem je slabih pet minut pred koncem rešil prvi strelec kluba Nusmir Fajić, ki je za svoj 16. gol sezone izkoristil priborjeni strel z bele točke.

Nesrečen debi dvojca Mojsilović-Elsner

Zadetek Liridona Osmanaja je že po osmih minutah trenerskega debija Stevana Mojsilovića prinesel vodstvo Domžalam, ki so z novim trenerskim dvojcem Mojsilović-Luka Elsner brez premierne zmage ostale v sodnikovem podaljšku, ko je drugo enajstmetrovko Rudarja izkoristil rezervist Luka Majcen. To je bila prva tekma nekdanjih državnih prvakov, potem ko jih je po dveh naslovih (super)pokalnega prvaka in slabih treh letih zvestobe med vikendom zapustil trener Darko Birjukov.

Vratar Nejc Vidmar je deset minut pred koncem tekme ubranil enajstmetrovko nekdanjemu soigralcu Luki Žinku, potem ko je najstrožjo kazen Rudarju priboril Majcen, ki ga je v kazenskem prostoru podrl Denis Halilović. Domžalčani bi takrat že lahko vodili z 2:0, a je Damir Pekič kmalu po začetku polčasa po podaji Osmanaja zapravil veliko priložnost za povišanje vodstva.

Velenjčani so napadali praktično cel polčas, golu pa so se najbolj približali v 71. minuti, ko je po podaji Rajka Rotmana s strani Leon Črnčič stresel prečko. Domače moštvo je tekmo zaključilo z desetimi igralci, saj je Halilović v sodnikovem podaljšku storil nov prekršek za najstrožjo kazen in dobil drugi rumeni karton, Majcen pa v drugo ni grešil z bele točke in zadel za končnih 1:1.

Vršič dirigent (še ene) zmage Olimpije

Celjani so po dobrem začetku spomladanskega dela prvenstva ter treh remijih in zmagi doživeli še tretji zaporedni poraz. Pred nekaj dnevi so klonili pred vodilnimi Mariborčani, nato pred tretjeuvrščeno Muro, danes pa še pred drugouvrščeno Olimpijo, ki je zmagala drugič zapored. Ljubljančani so do zmage prišli z zadetkoma iz prvega polčasa, Celjanom pa kljub zadetku v uvodu drugega dela ter nekaterim lepim priložnostim v nadaljevanju ni uspelo priti do točke. Celje tako ostaja na osmem mestu z varnimi sedmimi točkami prednosti pred predzadnjo Nafto, ki je danes izgubila pomemben dvoboj z zadnjim Triglavom.

Celjani so odločno začeli in imeli v peti minuti izjemno priložnost, ko se je Tadej Kotnik znašel sam pred Elvisom Džafićem, a na koncu za malo zgrešil cilj. Ljubljančani so sicer nato prišli do nekaj zaključnih strelov, v 25. minuti pa so tudi povedli, ko je Dare Vršič žogo poslal v globino, v kazenskem prostoru je do nje prišel Dejan Djermanović in nekoliko z desne strani žogo poslal v nasprotni kot.

Foto: Saša Despot vršič slovenska nogometna reprezentanca dres Čeprav so bili Celjani v nekaterih akcijah v prvem polčasu celo nevarnejši od gostov, pa so ti v 44. minuti podvojili prednost. Po Vršičevi podaji s peto je do strela prišel Boban Jović, ki je nastreljal le enega domačih nogometašev, žoga pa se je odbila točno do Nikole Nikezića, ki jo je pospravil v domačo mrežo.

Celjani so se v igro vrnili v 54. minuti, ko je Roman Bezjak na levi strani v bližini vrat dvignil žogo čez branilca, ta je prišla do Benjamina Verbiča, ki jo je zabil v mrežo. V 61. minuti so bili zeleno-beli le nekaj centimetrov oddaljeni od novega povišanja vodstva, saj je Vršič neposredno iz kota zatresel vratnico.

Takoj zatem so z enako mero na drugi strani vrnili Celjani, saj je Bezjak s 25 metrov oplazil prečko, Marijo Moćić pa je nato v 64. minuti resno preizkusil še Džafićevo zbranost. Tudi v nadaljevanju sta imeli obe ekipi svoje priložnosti, eno lepših je imel Bezjak v 80. minuti, ko je Džafić dobro posredoval in preprečil izenačenje. V samem zaključku tekme je igra malce "padla", že v sodniškem dodatku pa je strel Vršiča nekoliko z desne strani kazenskega prostora obranil Amel Mujčinović.

Žarek upanja za Triglav?

Derbi dna med Triglavom in domačo Nafto je bil sila pomemben za obe strani. Kranjčani so nujno potrebovali zmago, da bi se približali Lendavčanom, domači pa bi jim ob morebitni zmagi ušli na deset točk razlike. Toda po zadnjem sodnikovem žvižgu so bili zasluženo boljše volje Gorenjci, ki so osvojili pomembne tri točke, se predzadnjim Prekmurcem približali na štiri točke, hkrati pa bi lahko zabili še kakšen zadetek več v mrežo domačih, ki so razočarali domače privržence. Za goste je oba zadetka zabil Dejan Burgar, častni zadetek za domače je zabil Lamin Diallo.

Slovenska liga, 28. kolo:

Celje : Olimpija Ljubljana 1:2 (0:2)
Verbič (54); Djermanović (25), Nikezić (44)

Nafta Lendava : Triglav 1:2 (0:1)
Kajtazi (67); Burgar (4, 53)

Domžale : Rudar Velenje 1:1 (1:0)
Osmanaj (8); Majcen (90/11-m)
RK: Halilović (90/Domžale)
Žinko (Rudar) je v 80. minuti zapravil enajstmetrovko.

Luka Koper : Mura 3:1 (2:0)
Guberac (3), Brečević (19), Pučko (55); Fajić (86/11-m)

HiT Gorica : Maribor 0:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.