Vsak peti bo testiran

Foto: EPA
Foto: EPA
Od 10.500 športnikov, ki bodo nastopili v Riu, jih bo testirano več kot petina.
Oglej si celoten članek

Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru bodo opravili 4500 urinskih in 1000 krvnih testov dopinga, je povedal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach. Po njegovih besedah bodo testiranja opravili pri okrog 2200 športnicah in športnikih.

Mednarodno športno razsodišče (Cas) bo med olimpijskimi igrami v Riu odprlo tudi dve začasni pisarni, kjer bodo obravnavali primere pritožb športnikov med igrami po hitrem postopku. Prvič doslej bodo obravnavali tudi primere, povezane z dopingom. Športniki se bodo lahko pritožili v začasnih izpostavah Casa v Riu, primeri pa se bodo nato, če bo potrebno, po končanih OI nadaljevali tudi v rednem postopku na sedežu razsodišča v Lozani.

Odločitve, ki zadevajo nastope športnikov na igrah, pa bodo dokončne že po hitri obravnavi na prizorišču iger. Prizadevali si bodo, da bodo primere reševali prednostno v 24 urah, pri čemer bodo upoštevali tudi urnik tekmovanj vpletenih športnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.