Vse dlje od četrtega mesta

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Uniona Olimpije so prekinili niz zmag v ligi Aba. Po treh zaporednih uspehih so doživeli jubilejni deseti poraz, s katerim so si pet kolov pred koncem rednega dela precej zmanjšali možnosti za osvojitev četrtega mesta in preboja v izločilne boje.
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so tako slabo končali teden, v katerem so doživeli dva boleča poraza; najprej v sredo v evropskem pokalu po podaljšku, ki jim je zaprl pot v nadaljnje tekmovanje, zdaj pa še proti predzadnji ekipi lige, ki je tako zmagala šele šestič v sezoni.

Trener Aleš Pipan resda ni mogel računati na vse svoje igralce - manjkali so Halil Kanacević, Luka Rupnik in Jaka Brodnik, zgolj tri minute pa je zaradi težav s hrbtom odigral Sasu Salin, vseeno pa bi lahko zeleno-beli bolje odigrali zaključek tekme. Tako bo šel v pozabo tudi odličen dosežek Klemna Prepeliča, ki je dosegel 24 točk in imel ob sedmih podaja statistični indeks 33.

Razlog za poraz je poleg slabo odigrane končnice - dve minuti pred koncem je bilo še 75:75 - nova okrepitev Igokeje, kanadski ostrostrelec Brady Thomas Heslip, ki je dosegel 32 točk (6 trojk) in bil nerešljiva uganka za ljubljanske branilce.

Union Olimpija bo v sredo proti Dijonu odigrala še zadnjo tekmo v evropskem pokalu, nato pa jo v nedeljo čaka obračun z drugouvrščeno Budućnostjo v Stožicah. Do konca rednega dela pridejo na vrsto še tri zaporedna gostovanja MZT Skopje, Szolnoki in Levski, za konec pa bo v Stožicah gostovala Krka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.