"Vse skupaj je naravnost super"

Foto: Žurnal24 "Želim si, da bi bil ta dogodek res nekaj posebnega in edinstvenega," pravi Deja
Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec je pripravljen na prvo obrambo svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF proti Argentincu Rodolfu Ezequielu Martinezu. Več v intervjuju.
Oglej si celoten članek
Obračun v zmajevem gnezdu
Zavec bo naslov svetovnega prvaka branil v petek, 9. aprila, v dvorani Tivoli v Ljubljani. Spektakel se bo začel ob 19. uri.

Dejan Zavec je pripravljen na obrambo naslova svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF proti Argentincu Rudolfu Martinezu. Po kondicijskem delu priprav, ki ga je pod nadzorom kondicijskega trenerja Tomija Jagarinca opravil na Ptuju, se je Zavec na začetku marca skupaj s svojo ekipo podal v nemški Magdeburg. Mr. Simpatikus je v klubu SES Boxing pod nadzorom glavnega trenerja Dirka Dzemskega opravil še taktično-tehnični del treninga. Zavec je zartdil, da je vse potekalo brez večjih težav in je tako kar najbolje pripravljen na tako imenovani Obračun v zmajevem gnezdu. Tik pred vrnitvijo v domovino smo poklicali najboljšega slovenskega boksarja vseh časov in z njim spregovorili nekaj besed.

Sprva nam zaupajte, kakšno je vaše počutje pred Obračunom v zmajevem gnezdu proti Argentincu Rudolfu Martinezu?

Odlično. Lahko rečem, da boljše, kot sem si predstavljal, da bo. Tako da nimam prav nobenih slabih trenutkov. Vse skupaj je naravnost super.

Priprave v Magdeburug so že za vami …
Tako je. Zdaj nas čaka le še približevanje idealni kilaži. Do dvoboja pa se bomo osredotočali le še na hitrost in eksplozivnost.

Kako so sicer minile priprave? Znova naporno, kakor vedno?
Rekel bom, da normalno. Glede tega si niti nisem predstavljal, da bi bila kakšna druga pot, po kateri bi bilo lažje. Vesel sem, da je šlo vse po načrtu, čeprav je bilo na začetku nekaj manjših težavic. Ampak na koncu se je vse skupaj končalo čudovito.

Naslednje vprašanje se nanaša ravno na te manjše težavice. Pred odhodom v Magdeburg ste namreč dejali, da vas muči nekaj manjših poškodb. Kako je s tem?
Po prihodu v Magdeburg je zaradi teh manjših poškodb vse skupaj potekalo temu prilagojeno, kar pomeni, da smo vse skupaj obremenjevali do neke meje. Ko pa je to minilo, smo krenili s polno paro naprej. Tudi test pripravljenosti je pokazal, da sem pripravljen odlično. Vse težave so le še preteklost.

Foto: Žurnal24

V Magdeburgu ste imeli kar nekaj različnih sparing partnerjev, ki so bili vsi po vrsti odlični boksarji. Ste glede tega zadovoljni?
Tokratni sparing partnerji so bili nekoliko drugačni kot v preteklosti. Večina sparing partnerjev namreč veliko dela na telo kakor Martinez. Prav nihče od njih pa me ni uspel spraviti v težave, kar me navdaja še z veliko večjim optimizmom.

O njem vemo vse. Izredno je močan v borbi na telo. To je tudi njegov glavni adut. Kot pa sem že rekel, borba prinese svoje. Naj se začne odvijati, nato pa bomo mi veliko lažje razmišljali. Kar se mene tiče, ne bo nič novega. Torej, previdno začeti, nato pa delati vse v smeri naše zmage.
Dejan Zavec

Z vami je bila tudi družina. Vam je to še dodatno pomagalo?
Seveda. Družina spada zraven, da smo bili lahko skupaj, je še toliko bolje. To so pač stvari, ki mi veliko pomenijo, tako da je bil to le še dodatni pozitivni segment.

Kako je z vašo formo zadovoljen trener Dirk Dzemski?
Zelo je zadovoljen. Pravzaprav sva oba zelo zadovoljna z mojo formo in pripravljenostjo. Kljub tistim začetnim manjšim težavicam se je na koncu pokazalo, da so bile morda celo dobrodošle. To mislim predvsem v tem smislu, da se nismo pretrenirali oziroma da nismo dvigovali forme na raven, ki ne bi bila primerna v tistem trenutku.

Ko ste odkrili, da boste naslov branili proti Rudolfu Martinezu, ste dejali, da svojega nasprotnika še ne poznate najbolje. Verjetno je zdaj vse drugače?
Seveda. O njem vemo vse. Izredno je močan v borbi na telo. To je tudi njegov glavni adut. Kot pa sem že rekel, borba prinese svoje. Naj se začne odvijati, nato pa bomo mi veliko lažje razmišljali. Kar se mene tiče, ne bo nič novega. Torej, previdno začeti, nato pa delati vse v smeri naše zmage.

Foto: Žurnal24

Govorili ste le o dobrih točkah Martineza. Katere pa so njegove slabe?
Prav gotovo smo se pripravili tudi na njegove slabe točke. V tem trenutku pa zelo težko govorim o tem. Seveda, treba ga je stisniti, ga prisiliti, da on bojuje mojo borbo. Zagotovo mu moj stil borbe ne bo ustrezal, kajti poskrbel bom, da bo vedno zaposlen.

Se morda spomnite, kdaj ste se nazadnje borili v Ljubljani?
Uff. Odkrito povedano, ne vem točno, kdaj sem se nazadnje boril v Ljubljani. Mislim pa, da bom v Ljubljani znova boksal po več kot osmih, devetih letih.

Morda bi se marsikomu zdelo prav in logično, da bi naslov branil v Mariboru, kjer so do zdaj potekale moje borbe, a glede na slovensko majhnost ni nič narobe, če je v Ljubljani. Menim, da nihče ne bo prikrajšan. Poleg tega gre za velik dogodek, ki po svoje spada v prestolnico.
Dejan Zavec

Že večkrat ste govorili, da vam ogromno pomeni, da boste naslov prvič branili prav v Ljubljani …
Res sem zelo vesel, da bom prvič naslov branil ravno v Ljubljani. Morda bi se marsikomu zdelo prav in logično, da bi naslov branil v Mariboru, kjer so do sedaj potekale moje borbe, a glede na slovensko majhnost ni nič narobe, če je v Ljubljani. Menim, da nihče ne bo prikrajšan. Poleg tega gre za velik dogodek, ki po svoje spada v prestolnico.

Si upate napovedati razplet borbe?
Vse bom naredil za zmago in to je tudi moj edini moto.

Predčasna zmaga?
Zame je zmaga zmaga. Predčasna zmaga oziroma nokavt ponavadi pride sam od sebe. Če se bo zgodil, naj tudi tokrat pride sam od sebe. Pač, naredil bom vse v smeri, da zmagam, če predčasno, pa pač predčasno.

Imate morda kakšen poziv za vse navijače?
Vsi tisti, ki oklevajo, ali bi prišli ali ne, ali bi raje gledali po televiziji ali v živo, naj pridejo. Kajti v živo doživeti boksarski spektakel je nekaj posebnega, tako da naj vsi, ki oklevajo, pridejo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.