Vse ugnal Tobias Reinkemeier

Foto: Žurnal24 Tobias Reinkemeier je slavil v Monte Carlu. (Foto: pokerstrategy.com)
Za piko na i šeste sezone turneje PokerStars.net European Poker Tour je bil v Monte Carlu organiziran še zadnji letošnji t. i. High roller turnir s prijavnino 25 tisoč €.
Oglej si celoten članek

Glede na lokacijo turnirja in ugoden termin verjetno niti ne preseneča, da je na njem nastopilo kar 113 tekmovalcev, vseeno pa bo marsikoga presenetilo dejstvo, da je po treh dolgih dneh igre kljub velikemu številu zvezdnikov, ki so nastopili na tem turnirju, slavil mladi Nemec Tobias Reinkemeier, ki si je tako poleg lepe trofeje priigral tudi denarno nagrado v višini 965.000 €.

Konec tedna se je za finalko sicer vrnilo osem igralcev, že ena sama igra pa je bila potrebna, da se je ta številka zmanjšala na sedem. V prvi igri dneva je namreč Michael Freidrich (8. mesto – 81.300 €) v svojih rokah zagledal in oznanil svoj all-in, Allen Bari pa je z njegovo stavo izenačil. Flop je Barija sicer nekoliko prestrašil; čeprav je Freidrich z na turnu sestavil lestvico, pa je zmaga na koncu vseeno šla v roke Bariju, saj je ta na riverju ujel in tako nasprotnika ugnal z višjim flushem.

Kljub odličnemu začetku se je kmalu brez žetonov znašel tudi Bari, potem ko se je le nekaj iger kasneje z zaletel Reinkmeierjev par kraljev. Vse skupne karte, ki jih je na mizo položil delivec, so bile za Barija prenizke in tudi on se je moral posloviti (7. mesto – 109.900 €).

Igralec, od katerega so vsi veliko pričakovali, je bil brez dvoma Sorel Mizzi, ki pa je na finalki kar malce razočaral, saj nikakor ni uspel pokazati svojih boljših iger in je tako turnir končal na 6. mestu (143.400 €), potem ko mu z ni uspelo ugnati , ki ju je v rokah držal kasnejši zmagovalec Tobias Reinkemeier.

Zgovorni nizozemski pro Paul Berende je padel kot naslednji in tako na zelo lep način končal že tako zelo impresivno EPT sezono (5. mesto – 191.200 €). Nizozemec je s svojo zadnjo potezo dneva odlašal, kolikor dolgo je lahko, preden je svoje poslednje žetone sprav v igro s . Njegovo stavo je s izenačil le Olivier Busquet, ki je s skupnimi kartami nato sestavil višji par in Berendeja poslal med gledalce.

Še preden se je polegel prah po prejšnji izločitvi, je svoje mesto za mizo zapuščal tudi že Tom Marchese, ki je v svoji zadnji igri zarinil z , na njegov izziv pa je odgovoril le Dori Yacoub z . Slednji je bil za svoj pogum nagrajen, saj so mu skupne karte podarile celo full house, ki je več kot zadoščal za Marchesejevo izločitev (4. mesto – 263.000€).

V tej igri si je Yacoub prislužil svoje mesto pod žarometi, a ga je nato dokaj kmalu tudi izgubil, saj je le nekaj iger kasneje moral položiti orožje pred kasnejšim zmagovalcem Reinkemeierjem (3. mesto – 358.000 €). V odločilni igri sta si oba igralca poceni ogledala flop , kjer je Yacoub stavil 115.000 žetonov, Nemec pa je njegovo stavo zgolj izenačil. Delivec je nato na mizo položil še in celotna procedura se je ponovila, le da je Dori tokrat v igro spravil 160.000 žetonov. Do končne odločitve je nato prišlo na riverju, ko je svojo pot na mizo našel še in je Yacoub zarinil, Reinkemeier pa je po dolgem premisleku s njegovo stavo še enkrat izenačil. Yacoub je premogel le , kar seveda ni zadoščalo za zmago in v igri za naslov sta ostala le še Tobias Reinkemeier in Olivier Busquet.

Nemec je sklepni del turnirja sicer začel z majhno prednostjo pred izzivalcem, a se je ta zelo dobro upiral in je kmalu tudi prevzel vodstvo, dokler se ni pred našimi očmi odvila igra, ki je vse skupaj postavila na glavo in pripeljala Reinkemeierja na prag velike zmage.

Odločilna je bila igra nekaj minut pred koncem, v kateri je Busquet stavil ob vsaki priložnosti, dokler niso na mizi obležale skupne karte . Na riverju se je Busquet odločil, da vendarle še enkrat poskusi s stavo in je v igro spravil še 560.000 žetonov, potem ko je bilo v igri že več kot 1,8 milijona žetonov. A očitno tudi ta stava ni prestrašila Nemca, saj je ta svojega nasprotnika le premeril s pogledom in nato zarinil z ! Američan se je vdal in odvrgel svoje karte, ne vedoč, kakšen blef mu je pravkar "spustil" nasprotnik.

Po tej igri je Busquetu ostalo le malo žetonov, prav vsi pa so romali v igro nekaj iger kasneje, ko je Američan zarinil z , Reinkemeier pa je njegovo stavo izenačil s parom kraljic. Skupne karte so zgrešile oba igralca, kar je bila seveda voda na mlin Nemca, ki je tako osvojil turnir in si priigral skorajda en milijon evrov nagrade, medtem ko se je moral Američan Busquet na koncu zadovoljiti z naslovom viceprvaka in 597.000 € "tolažilne" nagrade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.