Vse upe polagajo na Wadea

Foto: Žurnal24 sport_wade_miami_reuters
Pri Miami Heat si pred novo sezono košarkarske lige NBA želijo, da bi izboljšali lanski izkupiček 43 zmag in 39 porazov. Vse svoje upe polagajo na Dwyanea Wadea.
Oglej si celoten članek

Miami Heat so edina ekipa v ligi NBA, ki jo vodi filipinsko-ameriški trener. Erik Spoelstra je v svoji prvi sezoni dobro vodil svojo ekipo in na to je, kot sam pravi, zelo ponosen. Vse svoje upe tudi v letošnji sezoni polaga na Dwyanea Wadea.

V lanski sezoni je ekipa Miamija zabeležila 43 zmag in 39 porazov, v letošnji sezoni pa si želijo še več zmag. S pomočjo mlajših, talentiranih igralcev so vzpostavili dobro igro, a levji delež v ekipi ima prva zvezda moštva Dwyane Wade, ki mu prihodnje poletje poteče pogodba. V Miamiju si želijo podpisa še z enim boljšim igralcem, ki bi poleg Wadea (30,2 točke povprečno na tekmo v lanski sezoni) tvoril udarni dvojec ekipe s Floride. Obenem pa se zavedajo, da si tudi druga moštva želijo Wadea na svojem seznamu. ''Je igralec celotnega moštva,'' je o njem navdušeno povedal predsednik kluba Pat Riley in dodal: ' 'Ljubimo ga do smrti, je nenadomestljiv.'' Medtem ko čakajo na odločitev Wadea, ali bo ostal z ekipo ali ne, Heati v novo sezono stopajo s precej nespremenjenim seznamom igralcev z upanjem, da bo leto več izkušenj za mlade in talentirane igralce vodilo v napredek.

Delo z mlajšimi
Heati so poletje posvetili delu z mlajšimi igralci, kot je tudi Michael Beasley, ki so mu po težavah z obnašanjem v klubu dali novo priložnost za dokazovanje. Poseben dosežek je minulo sezono uspel novincu Mariu Chalmersu, ki je kot edini Heatovec zaigral na vseh 82 tekmah rednega dela. Branilec je v svoji krstni sezoni povprečno dosegal 10 točk in 5 asistenc. Poleg omenjene trojice se bosta v prvi petorki najbrž pojavljala Udonis Haslem in Jermaine O'Neal, ki bi Heatom pod košem lahko dal novo dimenzijo, če bo le ostal nepoškodovan. V sezoni 2008/09 je za Heate odigral le 27 tekem.

Vroče vprašanje:
Kako bo vplivala odločitev Wadea o nadaljevanju svoje kariere na moštvo?
Wade pričakuje veliko ponudb ostalih moštev, saj bo kmalu postal prost igralec. Pravi, da se ne boji, da temu ne bi bilo tako, saj bi sicer že podpisal podaljašnje pogodbe z Miamijem. Vprašanje pa je, kako bodo na ponudbe, ki bodo prihajale v roke Wadea, reagirali mlajši soigralci. V kolikor se bodo preveč obremenjevali z dejstvom, da bo Wade odšel, zna biti letošnja sezona za Heate zelo težka.
Pozor na novinca: Patrick Beverly
Igra dobro obrambo z veliko pritiska na nasprotnika. Dober je v protinapadih, zna izsiliti osebno napako in ne boji se zaključiti v pomembnih trenutkih. Njegova vrlina je tudi dober občutek za skok.

Prišli: Quentin Richardson (New York Kniks)

Odšli: Jamario Moon (Cleveland), Mark Blount (prodaja - Minnesota)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.