Vsi Barçini možje: po Titu trener Tata?

Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona po nenadnem odhodu trenerja Tita Vilanove išče naslednika, ime katerega naj bi vodstvo objavilo na začetku naslednjega tedna. Kdo so kandidati?
Oglej si celoten članek

Michael Laudrup, Ronald Koeman, Ernesto Valverde in Luis Enrique imajo po prepričanju katalonskega dnevnika Mundo Deportivo največ možnosti, da po odhodu obolelega Tita Vilanove nepričakovano zasedejo trenersko mesto Barcelone, ki je različne možnosti preverjala že proti koncu zadnje sezone.

Takrat namreč še ni bilo jasno, če bo lahko Vilanova združil novo etapo zdravljenja z vodenjem prvega moštva, s katerim je v lanski sezoni kljub dolgi odsotnosti osvojil naslov španskega prvaka. Maja sta predsednik Sandro Rosell in Andoni Zubizarreta pogledovala predvsem proti Valverdeju in Enriqueju, a sta si po tem, ko je vse kazalo, da bo Vilanova lahko treniral, slednja že našla novi sredini.

"Lucho" na voljo za tri milijone evrov

Petkova napoved Vilanovinega odhoda je udarila kot strela z jasnega, Barcelona pa mora zdaj v nekaj dneh izbrati njegovega naslednika, ki bo vodil ekipo na prijateljski tekmi v Münchnu proti Bayernu z novim (nekdanjim) trenerjem Josepom Guardiolo na čelu. Klub je zaradi odhoda Vilanove odpovedal tudi sobotno prijateljsko tekmo na Poljskem proti Lechii Gdansk.

Preglejmo kandidate: vsi štirje glavni, vsaj po prepričanju Munda Deportiva, imajo veljavne pogodbe − Laudrup (Swansea City), Koeman (Feyenoord), Enrique (Celta) in Valverde (Athletic Bilbao). Enrique je šele pred kratkim prevzel Celto Vigo in bil tri sezone (2008-2011) trener Barcelonine B-ekipe, nato pa prevzel AS Romo in jo zapustil po manj kot letu dni. Njegova odkupna klavzula znaša tri milijone evrov.

Navijači bi Bielso ali Heynckesa

V glasovanju na spletni strani časnika sta, zanimivo, največ glasov (28 %) dobila nekdanji Bayernov trener Jupp Heynckes in bivši argentinski selektor in trener Athletica Marcelo Bielsa. Med "možnimi", a ne preveč mogočimi kandidati, se omenjata tudi imeni nekdanjega trenerja kluba Franka Rijkaarda in Andréja Villasa-Boasa, nekdanjega pomočnika Joséja Mourinha, ki začenja svojo drugo sezono pri Tottenhamu.

Foto: EPA Bale Villas Boas West Ham United Tottenham Hotspur Premier League Anglija liga p Portugalec naj bi imel v svoji pogodbi posebno klavzulo, ki mu v vsakem trenutku omogoča odhod v Barcelono. Zato je pred kratkim zavrnil tudi ponudbo Paris Saint-Germaina, ki je iskal menjavo za Carla Ancelottija in se moral kasneje zadovoljiti z Laurentom Blancom.

Presenečenje: favorit tudi Martino

V ponedeljek, takrat naj bi Rosell s sodelavci objavil ime novega trenerja, bi lahko prišlo tudi do presenečenja, so prepričani pri madridskem dnevniku AS, saj je eden izmed kandidatov tudi Argentinec Gerardo "Tata" Martino, someščan Lionela Messija in aktualni trener Newell's Old Boys.

Mož iz Rosaria naj bi bil nogometni idol Messijevega očeta in eden skritih favoritov za prevzem Blaugrane, potem ko je bil pred meseci že blizu prihodu k Real Sociedadu in Málagi. Priljubljeni Martino "Ñulsov" ni uspel popeljati do finala Cope Libertadores, zdaj pa je pripravljen še na evropsko avanturo, pišejo pri AS. Ima tudi močno "igralno karto", oba Messija, dodajajo.

Dobri Rosellov prijatelj in že večkrat favorit za prihod na Camp Nou, brazilski selektor Luiz Felipe Scolari, je takoj po tem, ko so ga spet začeli povezovati z Barcelono, nemudoma zatrdil, da ni nikakršnih možnosti, da bi ogrozil priprave reprezentance na prihajajoče svetovno prvenstvo in se na kratki ali dolgi rok pridružil klubu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.