Vsi bomo nevarni

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Domen Lorbek je na tokratne reprezentančne priprave prišel še dodatno motiviran.
Oglej si celoten članek

Domen Lorbek je namestnik kapetana v reprezentanci, ki se pripravlja na nastope na svetovnom prvenstvu. Tudi med sezono je treniral pod taktirko Jureta Zdovca, saj sta združila moči pri turški prvoligaški ekipi Royal Halı Gaziantep. "V bistvu vse poteka na podoben način kot v klubu, le nekaj akcij bo prilagojennih glede na tip igralcev, ki so zdaj v izbrani vrsti. Drugače je sistem isti, obramba bazira na istih principih," je dejal Domen.

"Vsekakor bomo igrali podobno kot na zadnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji. Z Goranom Dragićem nam ustreza hitrejša igra, lani smo vsi pokazali, da nam takšen način ustreza. Menim, da bomo nadaljevali s takšno košarko. Je pa res, da bomo po vrnitvi Erazma imeli nekaj več možnosti tudi ob pozicijski igri. Z Urošom Slokarjem sta tudi odlična strelca od daleč. Lahko smo zelo neugodni, vseh pet igralcev na parketu bo nevarnih za koš tekmeca. Smo 'šuterji', smo prodorni igralci, prepričan sem, da se bomo zabavali," je dejal mlajši od reprezentantov Lorbek.

Njegov brat Erazem naj bi se reprezentanci na treningih pridružil po koncu kitajske turneje, ki jo bo izpustil zaradi terapij gležnja. Za večje napore bo nared v drugem tednu avgusta. Domen se sicer izjemno veseli nove reprezentančne akcije: "Glede na lansko leto in vzdušje, ki je bilo na domačem prvenstvu, sem se letos priprav udeležil še bolj motiviran. Do konca življenja se bom spominjal zadnjega Eurobasketa. Nekaj takega zelo malokrat doživiš, vprašanje, če bomo še kdaj. Vse skupaj je zdaj nadaljevanje lanskega leta. Imamo resnično dobro vzdušje, odlično se dela, prvi del priprav smo uspešno zaključili."

Morda z ZDA v polfinalu

Slovenska izbrana vrsta se bo sicer jutri v Rogaški Slatini že pomerila s prvim tekmecem v pripravah, zaigrala bo proti Kanadi. "Veselim se tekem, rad bi jih odigral čim več. Precej raje igram, kot pa treniram. Še najbolj se sicer veselim dvoboja z ZDA, ki bo tik pred prvenstvom v Španiji. Vprašanje je, če bom še kdaj igral proti njim. Morda v polfinalu, to je velika želja. Rad bi videl, kako se lahko merim s takšnimi zvezdniki."

Domet Slovenije na SP? "Težko je še kaj reči. Govorimo o polfinalu, cilji morajo biti visoki, tudi selektor nam je postavil takšen cilj. To bo izjemno težko doseči.Med prvenstvom se lahko kaj zgodi, lahko se že prej kdo poškoduje. Treba bo iti korak za korakom. Vsekakor pa računamo na preboj iz skupine, veliko pa bo nato odvisno od naslednjega tekmeca."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.