"Vsi moramo stopiti skupaj"

Foto: Žurnal24 Rožle Jazbinšek napoveduje nepozaben borilni spektakel. (Foto: Osebni arhiv)
V soboto bodo na svoj račun znova prišli vsi slovenski ljubitelji mešanih borilnih veščin in K-1. V Brežicah bo tamkajšnji klub Thai boksing namreč organiziral borilni spektakel K-1 in Free Fight Night.
Oglej si celoten članek
Prepričan sem, da bo to daleč najbolj zanimiv borilni spektakel, saj sem fight card poskušal sestaviti čim bolj zanimivo. Tako niti v enem dvoboju ne moremo vnaprej napovedati zmagovalca.
Rožle Jazbinšek

Brežiški Thai boksing klub bo v soboto, 24. aprila, pod vodstvom Rožleta Jazbinška organiziral enega največjih borilnih spektaklov v Sloveniji. Po imenih in predvsem kakovosti borcev se v Slovenijii s tako imenovanim K-1 in Free Fight Night lahko kosa le World Freefight Challenge (WFC), ki pa je za zdaj še korak pred drugimi. V soboto bo v Brežicah tako mogoče videti deset borb – pet po pravilih K-1 style in pet po pravilih MMA. V ring športne dvorane Gimnazije Brežice bodo stopili borci iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Brazilije. Pravico pa bodo delili mednarodno uveljavljeni sodniki iz organizacije WAKO. V nadaljevanju si preberite intervju z alfo in omego Thai boksing kluba Brežice Rožletom Jazbinškom, ki je glavni "krivec", da bodo Brežice v soboto gostile novodobne gladiatorje.

Rožle, sobota je vse bližje. Koliko dela vam je še ostalo?
Več ali manj je že vse urejeno. Ostalo mi je le še nekaj dela s papirji. V petek v Brežice pridejo vsi borci, torej moramo vse le še izpeljati.

Koliko časa so sicer trajale priprave na turnir?
Približno dva meseca. V zadnjih dneh sem imel nekaj več dela s končno pripravo fight carda, a sem zadovoljen, saj se je vse skupaj končalo v skladu z načrti. Sicer pa sem imel največ dela s pridobivanjem sponzorjev. Moram pa povedati, da sem glede na trenutni finančni položaj glede tega zelo zadovoljen, saj mislim, da bomo na koncu na pozitivni ničli.

Kolikšen je celoten proračun turnirja?
Nekaj več kot 15 tisoč evrov.

Sam turnir bo po imenih sodeč zelo kakovosten in bo tako prava paša za oči. Kaj od borilnega spektakla pričakujete vi sami?
Prepričan sem, da bo to daleč najbolj zanimiv borilni spektakel, saj sem fight card poskušal sestaviti čim bolj zanimivo. Tako niti v enem dvoboju ne moremo vnaprej napovedati zmagovalca. Zaradi tega tudi sam komaj čakam, da se vse skupaj začne in da vidim, kako se bo razpletlo.

Foto: Žurnal24

Na fight cardu je kar nekaj priznanih slovenskih borcev (Dejan Madjarević, Sandi Borojevič …), a najbolj znano ime je zagotovo Carlos Maia, ki se ponaša s kar nekaj naslovi v različnih kategorijah v svoji karieri.
Carlos Maia je znano ime predvsem v jiu-jitsuju. Boril se bo z mladim nasprotnikom, ki je še neznan in brez pravih izkušenj. Toda tudi Maia v MMA nima pravih izkušenj in se mora sprva dokazati proti nekoliko slabšim borcem, nato pa bomo videli, do kod lahko seže.

Katera borba bo po vašem mnenju najbolj privlačna?
To bi zelo težko napovedal. Zelo me zanima razplet dvobojev med Tadejem Toplakom in Sandijem Borojevićem ter Dejanom Madjarevićem in Nenadom Sančićem. Zelo zanimivo bo tudi med Mladenom Kujundžićem in Mihajlom Finčurjem. Seveda pa me zanima tudi, kako se bodo odrezali moji fantje. Zagotovo pa bodo vse borbe zelo napete.

Ocenjevali bodo drugi po koncu turnirja. Jaz bi si najraje dal oceno 10 (smeh), ampak komentirali bomo po koncu. Jaz sem dal vse od sebe in sem v skladu s finančnimi zmožnostmi sestavil najboljši fight card. Lahko bi bilo še bolje, vendar je na žalost tu zraven tudi denar, ki ga ni na pretek.
Rožle Jazbinšek

Je kateri od borcev odpovedal nastop?
Nastop je zaradi poškodbe rame odpovedal Dino Kusić, ki bi se moral boriti z omenjenim Kujundžićem. Prav tako pa sta odpovedala Srdjan Špirk in Aleksander Stankov, ki pa bi se morala na srečo pomeriti med seboj, tako da nisem imel večjih težav z iskanjem nadomestnih borcev.

Na spektaklu bo svoje znanje predstavilo kar nekaj slovenskih borcev. Menite, da imamo v Sloveniji dovolj kakovostnih borcev v obeh stilih (K-1 in MMA), da bi lahko organizirali turnir, kjer bi nastopali sami Slovenci?
Imamo. Najprej pa bi morali vsi, ki se v Sloveniji ukvarjamo z borilnimi veščinami, stopiti skupaj in pomagati drug drugemu. Jaz na primer odlično sodelujem z Zlatkom Mahičem in s fanti iz Maribora ter slovensko kick boks zvezo, tako da se da nekaj narediti. Z raznimi "kompanjoni", ki želijo le drugemu delati škodo, pa se ne da veliko narediti. Škoda, toda tako je.

S kakšno oceno od 1 do 10 bi ocenili kakovost turnirja, ki ga prirejate?
Ocenjevali bodo drugi po koncu turnirja. Jaz bi si najraje dal oceno 10 (smeh), ampak komentirali bomo po koncu. Jaz sem dal vse od sebe in sem v skladu s finančnimi zmožnostmi sestavil najboljši fight card. Lahko bi bilo še bolje, vendar je na žalost tu zraven tudi denar, ki ga ni na pretek. Sem pa mnenja, da bi moral tudi WFC in drugi na fight card uvrstiti več Slovencev, saj bodo samo domači fantje polnili dvorane.

Kaj bi lahko naredili še bolje?
Lahko bi pripravili predstavitvene videe vseh borcev, a zato nam je preprosto zmanjkalo časa. Prav tako bi lahko vse skupaj pripravil v nekoliko večji dvorani, kar načrtujem v prihodnosti. Zagotovo pa manjka še kakšen bolj kakovosten dvoboj. Želim si, da bi v prihodnosti v ring spravil Mirka Vorkapiča in Francija Grajša ter druge naše dobre borce. Moja velika želja je, da bi se med seboj pomerila Grajš in Jasmin Bečirović. To bi bila zelo zanimiva borba, ki bi privabila ogromno gledalcev.

Foto: Žurnal24

Je K-1 in Free Fight Night Brežice lahko primerljiv z WFC?
Po zanimivosti zagotovo. Morda je naš fight card še nekoliko bolj zanimiv. Drugače pa je po organizacijski plati, saj je njihov proračun toliko večji, da se ne moremo primerjati.

Omenili ste, da nameravati borilni spektakel pripraviti tudi v večji dvorani. Kakšni so vaši načrti v prihodnosti?
Naslednji borilni spektakel nameravam organizirati decembra v Dobovi, kjer je nekoliko večja dvorana. Načrtujem, da bi takrat bilo vse skupaj na še višji ravni. Nekaj že pripravljam v tej smeri in počasi že iščem sponzorje.

Za konec. Že veste, kdaj vas bomo znova lahko videli v ringu?
Takoj po novem letu. Treniram vsak dan, toda trenutno imam veliko drugih  stvari. Zagotovo pa se bom vrnil v ring.

Proti komu?
Zagotovo je treba narediti povratno borbo proti Miranu Fabjanu. Osebno pa se najbolj želim preizkusiti tudi v prosti borbi.

Figth card K-1 in Free Fight Night (Brežice):

K-1 style: Samo Petje – Sašo Grahek                                  
MMA: Matej Truhan – Jasmin Solaković
K-1 style: Tomislav Labaš – Simon Srečkovič
MMA: Luka Žeželić – Carlos Maia
K-1 style: Sanel Muslić – Gregor Smole               
MMA: Mladen Kujundžić – Mihajlo Finčur
K-1 style: Nenad Sančić – Dejan Madjarević
MMA: Matic Samastur – Rudolf Pavlin
K-1 style: Tadej Toplak – Sandi Borojevič
MMA: Emil Štekl – Andrej Supančič

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.