Vsi orli prestali kvalifikacije

Foto: Žurnal24 Med Slovenci je bil najboljši Robert Kranjec. (Foto: EPA)
Na prvi tekmi novoletne skakalne turneje v Oberstdorfu bodo nastopili vsi Slovenci, ki so nastopili v kvalifikacijah: Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš in Primož Pikl.
Oglej si celoten članek

Na sredini uvodni tekmi tradicionalne novoletne skakalne turneje bodo v Oberstdorfu nastopili štirje slovenski skakalci. Na torkovih kvalifikacijah so se na osmo tekmo svetovnega pokala sezone 2010/11 uvrstili vsi štirje Slovenci, Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš in Primož Pikl.

Na torkovih kvalifikacijah je bil med slovensko četverico najboljši Kranjec, ki je skočil 129,5 metra in imel 15. dosežek med kvalifikanti. Peter Prevc si je z Wolfgangom Loiztlom delil 19. mesto. Skočil je 128,5 metra, ob repu uvrščenih na tekmo pa sta Jurij Tepeš (119 metrov) s 37. in Primož Pikl z 39. mestom (121,5 metra).

Kvalifikacije je dobil domačin Felix Schoft s 138 metrov dolgim skokom. Med tistimi skakalci, ki so imeli nastop v Oberstdorfu že zagotovljen, je bil najboljši Finec Ville Larinto s 137,5 metra, za njim sta bila rojak Matti Hautamäki in Poljak Adam Malysz. Tokrat pa niso skakali Thomas Morgenstern, Andreas Kofler in Simon Ammann, tako da so avtomatično padli na rep uvrščenih in pri določanju parov za izločilno prvo serijo dobili najboljše iz kvalifikacij. Morgenstern se bo tako boril z Malyszem, Kofler s Hautamäkijem in Ammann z Larintom.

Slovenci so dobili naslednje tekmece v prvi seriji: Prevc Norvežana Johana Remena Evensena, Kranjec Čeha Lukaša Hlavo, Tepeš Nemca Martina Schmitta, Pikl pa Norvežana Toma Hildeja.

Prva tekma 59. novoletne turneje se bo začela v sredo ob 16. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.