Vtičeva s tretjim mestom tretja tudi skupno

Foto: EPA
Foto: EPA
V Almatyju je po prvem skoku Maja Vtič zaostajala le za Avstrijko Danielo Iraschko-Stolz, kasneje pa je morala priznati premoč še Japonki Sari Takanaši.
Oglej si celoten članek

Trenutno tretja skakalka sezone Maja Vtič je na drugi tekmi v kazahstanu po prvi seriji zasedala drugo mesto, za 3,9 točke jo je v prvo premagala le Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz. Serijska zmagovalka Sara Takanaši, ki je včeraj postavila tudi rekord skakalnice, je bila po prvem skoku tretja. Za Slovenko je odlična Japonka, ta si je že zagotovila veliki kristalni globus, zaostajala za dve točki.

V finale so se uvrstile še tri Slovenke. Špela Rogelj je bila po prvi seriji 11., Katja Požun 19., Eva Logar pa 20. Skok se je ponesrečil Urši Bogataj, ki je za sedem desetink zgrešila uvrstitev v prvo trideseterico, bila je 31.

V drugo je Takanašijevo odločno napadla, skočila 102 metra, Vtičeva pa je za njo zaostala. Enako se je pripetilo tudi Iraschko-Stolzevi, ki pa je za las, le za osem desetink, premagala najboljšo Slovenko. Dolenjka si je sicer z novimi 60 točkami že zagotovila skupno tretje mesto v svetovnem pokalu. To je prva slovenska uvrstitev na zmagovalni oder skupnega seštevka. Rogljeva je bila na tekmi 12., Požunova 16. Logarjeva pa 19.

"Vreme me spominja bolj na poletje, a so bile skakalnice zelo dobro pripravljene. Tekme so bile zelo lepe. Ni bilo težav z vetrom. Sem še toliko bolj vesela, da sem dobro skakala in da veter ni krojil rezultatov. V prvem skoku sem naredila napako, ki sem jo v drugem popravila. Danes je bila Sara znova bolj dosegljiva, približale smo se ji. S svojimi skoki in rezultatom sem zadovoljna. Odleglo mi je, ko sem izvedela, da je to dovolj za stopničke. Morda je zame celo bolje, da je kdaj poskusni skok odpovedan, še posebej proti koncu sezone, ko se je že nabrala utrujenost. Danes odpoved ni vplivala name. Scenarijev za konec sezone je zelo veliko. Zelo si želim, da bo kakšen uresničljiv, da ne bo ostalo le pri besedah. Upam, da današnja tekma ni bila zadnja in bomo normalno zaključili ter imeli tudi normalno podelitev za konec sezone," je po tekmi menila Vtičeva.

Svetovni pokal smučarskih skakalk bi se moral sicer končati v Rašnovu 5. in 6. marca, vendar so tekmovanje zaradi previsokih temperatur in pomanjkanja snega v petek odpovedali. Mednarodna smučarska zveza bo v ponedeljek sprejela odločitev, ali bodo za odpadli tekmi poiskali nadomestno prizorišče. Če ga ne bi našli, bi bila nedeljska tekma v Almatyju zadnja s sezoni. Med možnimi zamenjavami se omenja Planica, kjer bodo marca na finalu tekmovali že skakalci.

Smučarski skoki (Ž), Almaty, druga tekma:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.