Vtičeva tretja na Japonskem

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska smučarska skakalka Maja Vtič je na tekmi svetovnega pokala v Zau osvojila tretje mesto. To so zanjo tretje stopničke v karieri.
Oglej si celoten članek

Zmagala je Japonka Sara Takanashi (106 m/143,4) pred Avstrijko Danielo Iraschko-Stolz (94,5/127,2). Do točk so se prebile tudi Špela Rogelj s 14. mestom, Urša Bogataj s 17., Ema Klinec s 23. in Katja Požun s 26. mestom.

"Težav s prilagajanjem na skakalnico nisem imela. Vsak skok je bil boljši. Danes sem imela svoj ritem, tudi ko sem morala dvakrat z rampe, me to ni zmotilo. Malo me je le skrbelo, koliko snega se bo nabralo v smučini. A na srečo ni bilo večjih težav in se je dobro izteklo," je po tekmi povedala Vtičeva.

V skupnem seštevku po šestih od 19 tekem vodi Takanashijeva s 580 točkami, druga je Iraschko-Stolzeva s 399, tretja pa njena rojakinja Chiara Hölzl z 247. Vtičeva je četrta z 238 točkami, Ema Klinec je 12. s 132, Rogljeva 16. s 110, Bogatajeva 21. s 64, Požunova pa 28. z 32.

V pokalu narodov prednjači Japonska s 1102 točkama, Slovenija je tretja s 576.

V Zau bo v soboto na sporedu še ena tekma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.