Vtičeva v Almatyju le za Takanašijevo

Foto: sloski.si
Foto: sloski.si
Maja Vtič je na tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v kazahstanskem Almatyju osvojila drugo mesto. Še drugo zmago na tem prizorišču je osvojila Japonka Sara Takanaši, tretja pa je bila Nemka Katharina Althaus.
Oglej si celoten članek

Almaty je bil tako srečen tudi za slovensko vrsto, potem ko je bila Maja Vtič četrta po prvi seriji, si je v finalu priskakala stopničke. Vtičeva je v prvi seriji skočila 95 metrov daleč, v finalni pa je stopničke potrdila s skokom dolgim 93,5 metra. Sara Takanaši je bila razred zase, v prvi seriji je s skokom dolgim 100 metrov vpisala daljavo dneva, v finalu pa je skočila le meter manj, kar je seveda zadostovalo za prepričljivo zmago. Nemka Katharina Althausova je v prvo skočila 93 metrov, v drugo pa pol metra več. Četrta je bila Norvežanka Line Jahr, v finalu je bila odlična z 98 metri, vendar pa je v prvi seriji skočila le 89,5 metra.

Slovenija druga v pokalu narodov

Uspeh Vtičeve je na šestem mestu dopolnila Eva Logar (89,0, 91,5 m; 194,4), Katja Požun (89,0, 88,0 m; 186,1) je bila deseta, Urša Bogataj (90,5, 86,5 m; 182,4) pa 11. Špela Rogelj (87,5, 87,0M 177,9) je tekmo končala na 13. mestu.

Tudi prvo tekmo je dobila Takanašijeva, ki je zmagala z veliko prednostjo pred Rusinjo Irino Avakumovo na drugem mestu, tretja je bila Japonka Juki Ito. Tik za stopničkami je pristala v soboto najboljša Slovenka Logarjeva.

V skupnem seštevku poletne velikega nagrade prepričljivo vodi Takanašijeva (200) pred Althausovo (125) in Avakumovo (112). Najboljša Slovenka je Vtičeva (100) na četrtem mestu, Logarjeva (90) je šesta, Požunova (46) 11., Bogatajeva (38) 12., Rogljeva (33) pa 14.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.