Vučkić "krakal" od prve minute

Foto: Žurnal24 Craig Bellamy Daniel Carrico Foto: Žurnal24 N%C3%BCrnberg Nuernberg Martin Amedick Sotirios Kyrgiakos Kaiserslautern Foto: Žurnal24 Nürnberg Nuernberg Christian Tiffert Nathan Eccleston Kaiserslautern Foto: Žurnal24 N%C3%BCrnberg Nuernberg Lucas Leiva Iljan Micanski Mitsanski Foto: Žurnal24 Stephen Ireland Nuno Ribeiro Foto: Žurnal24 Vincent Kompany Carlos Saleiro Foto: Žurnal24 Craig Bellamy Foto: Žurnal24 Patrick Vieira Helder Postiga Foto: Žurnal24 Adam Johnson Anderson Polga Foto: Žurnal24 Joe Hart Yannick Djalo Foto: Žurnal24 Yannick Djalo gol zadetek veselje proslavljanje Foto: Žurnal24 Joe Hart Foto: Žurnal24 Yannick Djalo gol zadetek veselje proslavljanje Foto: Žurnal24 Jo Silva Simon Vukcevic Vukčević
Največji zapravljivec prestopnega roka Manchester City je v New Jerseyju padel proti Sportingu (0:2). Kmalu je zanje podpisal Aleksandar Kolarov. Haris Vučkić je za Newcastle igral od prve minute!
Oglej si celoten članek

Kriza, kakšna kriza? Manchester City nadaljuje svoje poletno zapravljanje s podpisom pogodbe z branilcem srbske reprezentance Aleksandrom Kolarovim. 24-letni levičar je dobil delovno dovoljenje in prestal zdravniški pregled, a se po prestopu iz rimskega Lazia ne bo pridružil ekipi na njihovi ameriški turneji, so zapisali na uradni strani kluba (www.mcfc.co.uk). POGLEJTE SI GALERIJO PRIJATELJSKIH TEKEM

Pred seboj ima fantastično mednarodno kariero. Veselim se dela z njim.
Roberto Mancini

"Velikokrat sem ga gledal od takrat (leta 2007, op. p.), kot tudi skavti Manchestra Cityja. Njegove napadalne sposobnosti so zelo dobre. Hiter je in lahko strelja z močjo in natančnostjo," je za spletno stran povedal trener kluba Roberto Mancini. Leta 2007 ga je seveda gledal še kot trener Internazionaleja. "Prav tako lahko igra na več različnih položajih in je zelo dober na sredini igrišča. To je še dodatna pridobitev za moštvo. Pred seboj ima fantastično mednarodno kariero. Veselim se dela z njim," je elegijo Srbu zaključil Mancini.

Britanski mediji poročajo, da je City Laziu za petletno pogodbo plačal okrog 19 milijonov funtov (22,7 miliijona evrov), Kolarov pa se je tako pridružil Davidu Silvi, Yayi Touréju in Jeromeu Boatengu, kar skupni račun za prestope pri sinjemodrih trenutno postavlja pri 75 milijonih funtov (89,6 milijona evrov)!

Prijateljske: City brez izstreljenega naboja proti Sportingu
Tudi sobota je dan za mednarodne prijateljske tekme. Zgodaj zjutraj po našem času se je City v ameriškem Harrisonu v zvezni državi New Jersey pomeril z lizbonskim Sportingom in klonil z 0:2. Oba gola za Portugalce je zabil Yannick Djaló, sinjemodri pa so igrali brez novih okrepitev. Spodaj si oglejte še nekaj zanimivejših sobotnih parov in kasneje preverite, kako so se tekme končale.

Vučkić začel v prvi postavi Newcastla
Slovenski nogometaš Haris Vučkić na pripravljalnih tekmah Newcastla Uniteda še naprej nadaljuje z dobrim reklamiranjem svojega mesta v prvi ekipi, ko se bodo srake po letu premora vrnile v Premier League. Tokrat je nekdanji nogometaš Domžal začel tekmo pri Norwich Cityju, katero so črno-beli na koncu izgubili z 1:2. Igral je na levem boku in enkrat lepo zaposlil Sholo Ameobija, čigar gol pa je bil kasneje razveljavljen. Vučkić bi v drugem polčasu kmalu tudi zadel, a iz podobnega položaja kot na prejšnji pripravljalni tekmi ni premagal nasprotnega vratarja in igro zapustil v 71. minuti.

Jovanović debitiral ob porazu Liverpoola, Beckford že zabija za Everton
Mlada ekipa Liverpoola je po neprepričljivem remiju zdaj še prvič izgubila. Redsi so proti Kaiserslauternu (0:1) igrali brez vseh standardnih "prvokategornikov", je pa tekmo začel najnovejši prišlek Milan Jovanović. Srb se je z nekaj lepimi potezami predstavil v lepi luči, toda Angleži so pod vodstvom Royja Hodgsona vpisali poraz proti novim (starim) bundesligašem, edini gol na tekmi pa je bil delo Bolgara Ilijana Micanskega. Kljub vsemu je lahko Liverpoolov trener videl veliko dobrega v svojih rezervistih, velika večina katerih bo morala odigrati četrtkovo kvalifikacijsko tekmo za Evropsko ligo proti makedonskem Rabotničkem.

Bolj veselo je bilo pri Liverpoolovih mestnih tekmecih Evertonu. Na tekmi s Prestonom je Jermaine Beckford že takoj pokazal, da bo v novi sezoni pomemben igralec v napadu modrih. Igralec, ki je ob koncu sezone prišel iz Leeds Uniteda, je v drugem polčasu zabil dvakrat, piko na i navdušujoči predstavi pa je postavil predstavnik "stare garde" Louis Saha.

Delnerija razveselil "stari mojster" Del Piero in novi junak Pepe
Tako kot Liverpool tudi Juventus čez nekaj dni čaka prva kvalifikacijska tekma za Evropsko ligo. Pred potjo v Dublin so Bianconeri odigrali tekmo proti nekdanjim francoskim prvakom Lyonu in jih po preobratu, rdečemu kartonu in enajstmetrovkah premagali z 2:1. Ederson je iz najstrožje kazni načel staro damo, toda izključitev Alyja Cissokha je v prvem polčasu spremenila tok igre. Alessandro Del Piero je prav tako izenačil iz enajstmetrovke, zmagoviti gol pa je zabil nekdanji soigralec Samirja Handanovića pri Udineseju Simone Pepe, ki je pred sezono okrepil belo-črne, in trenerju Luigiju Delneriju prinesel sladko zmago pred evropskimi preizkušnjami.

Prijateljske tekme:

Manchester City : Sporting Lizbona 0:2 (0:2)
Yannick (23, 39)

Liaoning Hongyun : Birmingham City 0:2 (0:2)
O'Connor (17), Larsson (38)

Nürnberg : PSV Eindhoven 0:1 (0:0)
Toivonen (48)

Bohemians : Aston Villa 2:1 (1:0)
Powell (20), Enzo (80); Carew (70)

Norwich City : Newcastle United 2:1 (1:0)
Martin (38), Martin (74); Ameobi (48)
Vučkić (Newcastle) je igral do 71. minute.

Preston : Everton 0:3 (0:0)
Beckford (56, 70), Saha (67)

Kaiserslautern : Liverpool 1:0 (1:0)
Micanski (32)

Juventus : Lyon 2:1 (1:1)
Del Piero (39/11-m), Pepe (75); Ederson (22/11-m)
RK: Cissokho (27/Lyon)

Benfica : Monaco 3:2 (1:2)
Airton (30), Avine (51), Cardozo (62); Sagbo (42), Cristiano (45)

Sunderland : Hull City 4:2 (4:1)
Campbell (10, 23, 29, 34); Fagan (20/11-m), Barmby (82)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.