Vučkić: "Lahko bi igral že včeraj!"

Foto: Žurnal24 Takole je bil včeraj na Old Traffordu videti dvoboj obeh Unitedov. (Foto: Reuter
Sedel je le nekaj metrov od legendarnega Sira Alexa Fergusona. Preizkusil je zelenico, ki sta jo orala Bobby Charlton in George Best. Mladi slovenski reprezentant Haris Vučkić je bil v teatru sanj.
Oglej si celoten članek

Kje so že Domžale! Nekdanji nogometaš dvakratnih državnih prvakov Haris Vučkić je po letih igranja v slovenski ligi v ponedeljek tudi zares stopil na veliko sceno. Ob porazu njegovega Newcastle Uniteda (0:3) je na uvodni tekmi Premier League proti Manchestru Unitedu sedel na klopi za rezerve. Iz prve roke je lahko izkusil, kaj pomeni igrati, ali vsaj sedeti, na mitskem Old Traffordu.

Včeraj ste sedeli na klopi članske ekipe Newcastle Uniteda. Ne samo to, to se je zgodilo na eni največjih nogometnih aren na svetu? Ste že zbrali vtise?
To so res lepi občutki. Bilo je zares dobro, da sem lahko bil zraven, čeprav nisem dobil priložnosti. Kljub vsemu vem, da sem še vedno mlad. Gotovo bom dočakal svojo priložnost, in ko jo bom, jo bom poskušal maksimalno izkoristiti.

'Travca' je zares lepa, imel pa sem jo priložnost preizkusiti tudi sam med ogrevanjem. Žoga lepo teče in res je bil dober občutek.
Haris Vučkić

Je to eden izmed "naj" življenjskih dogodkov?
Do sedaj je to nekaj najlepšega, kar bi se mi sploh lahko zgodilo!

Kaj vam je bilo najbolj všeč na Old Traffordu? Za kakšen stadion gre?
Zelo velik. (smeh) Res je lep, "travca" je zares lepa, imel pa sem jo priložnost preizkusiti tudi sam med ogrevanjem. Žoga lepo teče in res je bil dober občutek.

Kakšno je vzdušje? Kot nogometaš rivalov Newcastla jih verjetno ne smete pohvaliti preveč, pa vendarle?
Navijači so res dobri! Tudi naši so dobri in mislim, da so naši najboljši, a tudi Manchester United ima dobre.

Ste imeli kakšen plan, da bi si priboril dres ali kakšen drug suvenir katerega izmed igralcev?
Nisem. Vzel sem svoj dres! Svojega prvega v Premier Ligi. Ta mi bo za vedno ostal v spominu.

Vzel sem svoj dres! Svojega prvega v Premier Ligi. Ta mi bo za vedno ostal v spominu.
Haris Vučkić

Ste srake dovolj močne za obstanek v ligi?
Mislim, da ja. Včeraj smo pokazali dobro igro, dokler nismo dobili gola. Zadetke smo dobili po naših napakah, ampak vse bo prišlo z igrami. To je bila šele prva tekma, videli smo, pri čem smo, in treba bo še veliko delati.

Letos se, kot je videti, obeta nora sezona. Je tud vas šokiral izjemen start Blackpoola, ki je bil še lani kandidat za izpad iz druge lige?
Ko sem videl ostale tekme, je bilo res veliko presenečenj. Zmage Blackpoola res nisem pričakoval. Sicer so kupili nekaj novih igralcev, a vendarle ... Vseeno je to prva tekma, začetniška sreča. (smeh) Drugače pa se vidi Chelseajeva moč. Zmagali so s 6:0 in so favoriti za naslov.

Foto: Žurnal24

Kakšen je sicer vaš status? Boste še kdaj igrali za B-ekipo ali imate klop članskega moštva bolj ali manj zagotovljeno?
Treniram s člani in potujem z njimi na tekme. Sem zraven na klopi ali na tribuni, nabiram izkušnje, sicer pa igram za B-ekipo, tako da nisem
neaktiven.

Mislite, da bi v tej sezoni lahko zaigrali za člane v Premier League?
Mislim, da bi lahko dobil nekaj priložnosti. Lahko bi igral že včeraj, saj je bil
rezultat takšen, kot je bil, ampak trener se je tako odločil. Spet bom čakal na svojo priložnost.

V kakšnih odnosih ste s trenerjem Chrisom Hughtonom? Ste zadovoljni?
Ja. Zelo dober trener je in sva v zelo dobrih odnosih.

Kdo izmed starejših nogometašev vam najbolj pomaga?
Najbolje se razumem s Joséjem Enriquejem ali Jonasom Gutiérrezom. Ti "Španci" najbolje vedo, kako je igralcu, ki igra v tujini, in skušajo pomagati. Vedo, da je težko, daleč si od doma ... Z njimi in ostalimi tujci se najbolje razumem, v rezervni ekipi je tudi švedski vratar, s katerim se veliko družim.

Poskusil se bom dokazati v mladi reprezentanci in potem, če bo selektor videl, da mi lahko da priložnost, se bom njegovemu klicu z veseljem odzval.
Haris Vučkić

Koliko kaj spremljate slovensko reprezentanco? Kakšen se vam zdi novi stadion v Stožicah?
Zelo je lep! Nekaj dobrega se je zgodilo v Sloveniji, dobili smo res dober stadion. Mislim, da si je slovenska reprezentanca z uvrstitvijo na svetovno prvenstvo to tudi zaslužila. Na SP so Slovenci prikazali tudi zelo dobro igro, zaslužili so si tako lep stadion. Gledal sem nekaj tekme proti Avstraliji, prikazali so dobro igro in zmago so si zaslužili. Vse gre po planu, vse je super!

Kdaj vas lahko pričakujemo v dresu članske reprezentance?
(kratek premor) Ne vem. Poskusil se bom dokazati v mladi reprezentanci (U-21) in potem, če bo selektor videl, da mi lahko da priložnost, se bom njegovemu klicu z veseljem odzval.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.