Vučkić v dresu velikana

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski nogometaš Haris Vučkić, ki pri angleškem prvoligašu Newcastle Unitedu ne dobiva veliko priložnosti, je zadnji dan prestopnega roka začasno zamenjal sredino.
Oglej si celoten članek

Do konca sezone bo Haris Vučkić igral za nekdanjega velikana škotskega nogometa Glasgow Rangers, ki trenutno igra v drugi škotski ligi in je na drugem mestu s 16 točkami zaostanka za klubom Hearts iz Edinburgha.

"Vesel sem, da sem kot posojen nogometaš podpisal za Rangers FC," je na družbenem omrežju Twitter zapisal Vučkić, ki je k Newcastlu prišel iz Domžal leta 2009. Medtem je kot posojen igralec igral tudi za Cardiff City in Rotherham United.

Škotski klub, ki ima kar 54 državnih naslovov prvaka, si je ob Vučkiću od Newcastla izposodil še Kevina Mbabuja, Remieja Streeta, Shana Fergusona in Gaela Bigirimano. Posel ni veliko presenečenje, saj je lastnik Newcastla MikeAshley tudi devetodstotni lastnik škotskega kluba, ki je leta 2012 moral v nižjeligaško tekmovanje zaradi finančnih težav.

Klubu pomagati nazaj v prvo ligo

"Posoj sem že navajen, ker v Newcastlu nisem dobival priložnosti. Trenutno nisem v načrtih trenerja, a moram gledati tudi nase – zame je bila to najboljša opcija, da grem nekam igrat, kjer me bo lahko spremljal Newcastle in drugi klubi," je po posoji dejal Vučkić.

"Rangers je velikan, zaradi finančnih težav je pač šel v nižje lige, a se počasi vrača nazaj. Jaz mislim, da je to zame idealna priložnost, da jim pomagam priti v prvo ligo. Če bom dobro igral, bo dobro zame in tudi zanje," je nadaljeval.

Vzadnjih sezonah so škotski klubi Rangers, Celtic in Hibernian v evropskih tekmovanjih redno morali priznati premoč Mariboru. "Ravno to so mi govorili: 'Pazi se ti Škotov, oni ravno ne marajo Slovencev!' (smeh) Dvakrat so jih vrgli iz Evrope, tako da bo gotovo kakšna 'zaje***cija' glede tega. Toda zame je najbolj pomembno, da jim pomagam nazaj v prvo ligo," je v šali nadaljeval Vučkić in odločno napovedal, da je po letih čakanja (in smole s poškodbami) zdaj napočil trenutek za resne odločitve.

Več o pogovoru z Vučkićem si preberite na goal.com/si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.